Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 23:54

Τρεις Καλαματιανοί μουσικοί δημιούργησαν το συγκρότημα "Bit για bit"

Γράφτηκε από την

Οι "Bit για bit" είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που "γεννήθηκε" φέτος στην Καλαμάτα. Καινούριο το σχήμα, άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία και αγάπη στη μουσική οι συντελεστές του... Ο Αντώνης Κουφουδάκης, ο Γιώργος Κλάδης και ο Νικόλας Παλαιολόγος μίλησαν στην "Ε" για το μουσικό τους αυτό βήμα...

Το όνομα προέκυψε ένα... βράδυ "σκοτεινό σαν όλα τα άλλα" όπως λέει ο Αντώνης, όπου οι πρόβες συνεχίζονταν, παρά το ότι η ώρα περνούσε.

Υστερα λοιπόν από την κούραση και το... άγχος για το αν θα τους μαλώσει κάποιος για την ένταση της μουσικής, μεταξύ τους - και χωρίς καμία παρεξήγηση, οι τρεις μουσικοί συμφώνησαν πως είναι... "μπιτ για μπιτ" που λένε και στα χωριά μας! Ετσι βγήκε το όνομα του σχήματος "Bit για bit", το οποίο μάλιστα έχει τρεις λέξεις, όσες και τα μέλη του!

Το μουσικό είδος των "Bit για bit" είναι αυτό ακριβώς που τους χαρακτηρίζει. Το ξεχωριστό τους κομμάτι, αυτό που τους ένωσε και αυτό το διαφορετικό που παρουσιάζουν το φετινό χειμώνα στην Καλαμάτα. Οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν ως παραδοσιακό, έντεχνο και "gypsy ροκ".

Αυτό που έχουν κάνει είναι το ότι έχουν "παντρέψει" το παραδοσιακό τραγούδι που υπηρετούν ο Γιώργος και ο Νικόλας, το οποίο έχει ακόμη πολλά μεσογειακά στοιχεία, ανατολίτικα, τούρκικα κ.ά. με την κλασική κιθάρα, που εκπροσωπεί ο Αντώνης. Το ρεπερτόριο είναι έντεχνο και η όλη μίξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παραδοσιακό έντεχνο.

"Είναι πολύ ιδιαίτερο, πραγματικά αξίζει να έρθει κάποιος να το ακούσει" συμφωνούν και οι τρεις φίλοι.

Τα παιδιά μπορεί κανείς να τα ακούσει κάθε Σάββατο βράδυ στο "Il Nono" στη Στοά Λόντου, το νέο φιλόξενο cosy στέκι της Καλαμάτας, το οποίο είναι ιδανικό για μουσικές βραδιές (εκτός από αυτό το Σάββατο, όπου λόγω Αποκριάς, τo "Ιl Νono" φιλοξενεί άλλο σχήμα και διοργανώνει θεματικό πάρτι).

Οπως μαθαίνουμε, στο κοινό τους δεν είναι μόνο άνθρωποι που ακούν αποκλειστικά παραδοσιακά ή έντεχνα τραγούδια, αλλά και ακροατές που ψάχνουν να ακούσουν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

"Είναι η μουσική που μας ταιριάζει, ακόμη κι αν δεν έχουμε γράψει δικά μας πράγματα, τουλάχιστον ακόμα. Ο Νίκος έχει γράψει κάποιες συνθέσεις, τις οποίες ελπίζουμε να παρουσιάσουμε στο μέλλον. Πάντως γενικά "δέσαμε" πολύ γρήγορα και χωρίς πολλές πρόβες. Εχουμε ομαδικό πνεύμα και ανυπομονούμε να έρθει το Σάββατο, να βρεθούμε και να παίξουμε. Ολη τη βδομάδα κάνουμε μαθήματα σε παιδιά, όμως αυτό το σαββατιάτικο live μας ξεκουράζει, μας αναζωογονεί, μας ανανεώνει" λέει ο Αντώνης, ως πιο... επικοινωνιακός του σχήματος!