Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 12:53

Δριμύ "κατηγορώ" από Δημ. Πουλόπουλο

Γράφτηκε από την


Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Ρεπορτάζ
Παν. Φαντάκος

Δριμύ "κατηγορώ" απηύθυνε στη δημοτική αρχή ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Καλαμάτας και νυν μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Πουλόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Εκανε λόγο για ανευθυνότητα, τσαπατσουλιά και κακοδιαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων - προβλέποντας μάλιστα ότι σε λίγο καιρό αυτές θα κλείσουν.
Ο κ. Πουλόπουλος μίλησε για καταστροφή, την οποία υπέστη ο αγωνιστικός χώρος στο στάδιο από την πρόσφατη συναυλία της Ελενας Παπαρίζου, ενώ κατήγγειλε επίσης τη φραστική επίθεση που δέχτηκε απ' τους ανθρώπους που εργάζονταν για να στηθεί το σκηνικό της συναυλίας. Ακόμα, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο δήμος λαμβάνει από την Πολιτεία 700.000 ευρώ για τη συντήρηση και τη λειτουργία του σταδίου και του κολυμβητήριου, τα οποία ξοδεύει όμως για όλες τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Καλαμάτα χωρίς ο ίδιος να συνεισφέρει καθόλου οικονομικά.
Ο Δημ. Πουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι προχώρησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου επειδή ενδιαφέρεται για τα αθλητικά πράγματα, και όχι για προσωπικό όφελος καθώς επίκεινται εκλογές. «Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να εκφράσω τους προβληματισμούς μου και τις ανησυχίες μου για τα προβλήματα στον Αθλητικό Φορέα. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν δεν έδινα αυτή τη συνέντευξη και ήταν όλα καλά στον φορέα. Και δεν στοχεύω σε μικροπαραταξιακό όφελος επειδή έρχονται εκλογές, αλλά με νοιάζουν τα αθλητικά πράγματα», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του και πρόσθεσε:
«Πριν από λίγες μέρες ως μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Καλαμάτας και εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, έμαθα από τον Τύπο ότι εδόθη το στάδιο για συναυλίες χωρίς απόφαση του Δ.Σ. Κάτι που είναι αντιδεοντολογικό, αντικαταστατικό. Εστειλα επιστολή στο δήμαρχο Καλαμάτας προκειμένου να ληφθούν μέτρα για να μην καταστραφεί ο αγωνιστικός χώρος όπως είχε συμβεί και πέρυσι. Τη μέρα της συναυλίας πήγα το πρωί στο στάδιο για προπόνηση και εξεπλάγην, αφού είδα φορτηγά μεγάλου βάρους και όγκου να πατάνε το χορτάρι.
Κατευθύνθηκα στο σημείο και φωτογράφισα την κατάσταση. Αυτοί που ήταν εκεί μου επιτέθηκαν με ανεπίτρεπτες εκφράσεις. Είπα στον πρόεδρο του φορέα να με προστατέψει και αυτός μου είπε ότι δεν άκουσε τίποτα! Σταματάω εδώ και δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω. Πήρα στη συνέχεια το 100 για να με προστατέψει γιατί φοβόμουν».

"Θα κλείσουν"

Ο Δ. Πουλόπουλος ανέφερε ότι «το ταρτάν είχε υποστεί καθίζηση από την ίδια εταιρεία το 2009, και αυτό διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε. Παρ' όλα αυτά και φέτος το κατέστρεψαν. Θέλω με αυτή τη συνέντευξη να δείξω την ανοργανωσιά στο φορέα, που λειτουργεί ανεύθυνα και δημιουργεί προβλήματα. Αν συνεχίσει έτσι, τότε η Τέντα, το κολυμβητήριο, το στάδιο, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν». Και συνέχισε:
«Πέρυσι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είχε απαγορέψει στους παίκτες του να μπουν στα αποδυτήρια γιατί κινδυνεύει η υγεία τους. Καταγγέλλω την τσαπατσουλιά και την ανευθυνότητα του Αθλητικού Φορέα. Το στάδιο έχει αφεθεί στη τύχη του και σε λίγο καιρό θα κλείσει. Ο δήμος έπαιρνε 850.000 ευρώ και τώρα με την κρίση 700.000 για τη συντήρηση και λειτουργία του σταδίου και του κολυμβητηρίου - και αυτά τα χρήματα τα διαθέτει για όλες τις εγκαταστάσεις, χωρίς ο ίδιος να συνδράμει οικονομικά. Το Αθλητικό Κέντρο που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή έχει χαθεί. Δεν γίνονται πλέον πανελλήνια πρωταθλήματα και μεγάλες εκδηλώσεις. Είκοσι Γάλλοι αθλητές είχαν έρθει για προετοιμασία, κι αυτοί έφυγαν γρήγορα. Καταστρέφονται οι εγκαταστάσεις, δεν συντηρούνται και δεν θα επιτρέπονται πλέον ούτε προπονήσεις. Επαψε πια η Καλαμάτα να είναι πόλη του αθλητισμού».
Ο Αθλητικός Φορέας, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, εισέπραξε μόλις 1.000 ευρώ για την παραχώρηση του σταδίου για τη συναυλία της Παπαρίζου. Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Πουλόπουλος είπε ότι ο νυν πρόεδρος του φορέα Δημήτρης Μπούχαλης, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έκανε Διοικητικό Συμβούλιο και αποφάσισε μόνος του να δώσει το στάδιο, απάντησε ότι, αν το έκανε, ένα μέλος του φορέα θα παρενέβαινε για να πάει η συναυλία στο γήπεδο του Μεσσηνιακού...