Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 14:55

Συνεργασία του Μεσσηνιακού με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την

Στην επίτευξη μιας εξαιρετικά σημαντικής συνεργασίας προχώρησε το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Οι δύο πλευρές, για πολλαπλά έτη, συμβάλουν αποφασιστικά με τις δικές τους εκπαιδευτικές διαδικασίες, με τη μεθοδολογία και περιεχόμενο διδασκαλίας τους στην διαπαιδαγώγηση των νέων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη αυτών σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, όπου θα ενταχθούν αρμονικά και αποτελεσματικά στο κοινωνικό σύνολο. Υιοθετώντας κοινό όραμα και θέτοντας πανομοιότυπους στόχους, διοχετεύουν τις προσπάθειες τους προς μια κατεύθυνση σωματικής, κινητικής, ψυχικής και πνευματικής ανάπτυξης των μαθητών. Μιας ανάπτυξης με στοιχεία πολυπλευρικότητας, η οποία προκύπτει ως φυσική συνέπεια της συνεχούς και συστηματικής ενασχόλησης με την αθλητική δράση και των μη αγωνιστικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτήν.
Η συνεργασία του Μεσσηνιακού με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά είναι επακόλουθο της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας η οποία ξεκίνησε παραμονές της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια» της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής των «Παπαφλεσσείων» συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η αποδοτικότητα της συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με το Μεσσηνιακό, τον κύριο και διαχρονικό διοργανωτή των «Παπαφλεσσείων», εξελίσσεται πλέον σε νέα επίπεδα. Με αφορμή την Ημερίδα Στίβου που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 στις 10π.μ., οι μαθητές αθλητές της Ακαδημίας Στίβου του Μεσσηνιακού θα συναγωνιστούν αυτούς των Εκπαιδευτηρίων αλλά και τους μαθητές (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) που προέρχονται από τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής (ανοιχτή πρόσκληση).

Μέσω των κοινών δράσεων και πολλαπλής μορφής δραστηριοτήτων, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επιθυμούν και επιδιώκουν να διοχετεύσουν στην νέα γενιά και την τοπική κοινωνία ένα μήνυμα που την προτρέπει για συμμετοχή στην άθληση, το δίκαιο συναγωνισμό και τον τίμιο αγώνα.


Εκ του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ.