Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 21:56

Δραστηριότητες του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από την
Δραστηριότητες του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού

Σε μια εποχή ύφεσης και κατάργησης πολλών δραστηριοτήτων, εμείς οι «εμπλεκόμενοι» με το στίβο του Μεσσηνιακού έχουμε μια άλλη αντίληψη για το τρόπο που πρέπει να συνεχίσουμε.
Στις 5-11-2011 πραγματοποιήθηκε η 1η ημερίδα-γιορτή στίβου των ακαδημιών του ΜΓΣ σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Η συμμέτοχη των παιδιών εντυπωσιακή, η πειθαρχεία τους και η αγωνιστικότητα τους συμβαδίζουν με τις αρχές και άξιες που θέλει να περάσει ο σύλλογος μας στους αθλητές-τριες του.
210 παιδιά-αθλητές στήθηκαν στην αφετηρία για το πρώτο αγώνα της ζωής τους. Για 2 ώρες (από νήπια έως 6η Δημοτικού) βοήθησαν εμάς τους μεγαλύτερους να ξεχάσουμε όσα καταθλιπτικά συμβαίνουν γύρω μας εδώ και 2 χρόνια.
Κάποιοι μικροί αθλητές χαρήκαν με τις πρωτιές τους, κάποιοι λυπηθήκαν που δεν ανέβηκαν στο βάθρο, κάποιοι πείσμωσαν και περιμένουν την επομένη διοργάνωση, ενώ τέλος αρκετά παιδιά στάθηκαν τυχερά παίρνοντας δώρα μέσα απ τη διαδικασία της κλήρωσης. Χαρές λοιπόν, λύπες, τύχη, αυτός είναι ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ αυτή είναι η ΖΩΗ.
Η εντύπωση που δόθηκε το περασμένο Σάββατο είναι πως γενικά υπάρχει μια δίψα για λίγες στιγμές χαράς και αισιοδοξίας. Αυτό το μήνυμα πέρασε τόσο από τους γονείς στη κερκίδα, όσο και από τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο.
Αν καταφέρουμε λοιπόν ανά μηνά να διοργανώνουμε μια τέτοια εκδήλωση-ημερίδα-γιορτή στίβου, τότε θεωρώ πως είναι εφικτό το Μάιο να πραγματοποιήσουμε-θεσμοθετήσουμε έναν αγώνα σταθμό για όλους (αθλητές-γονείς-Μεσσηνιακόο κλπ).Το αν θα λέγεται Παπαφλέσσεια μικρών αθλητών είναι το τυπικό του θέματος.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε μονοήμερη εκδρομή σε μουσείο Μαραθώνα και Adventure park, έτσι ώστε να συνδυάσουμε γνώση και περιπέτεια.

Και συνεχίζουμε............

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Αντιπρόεδρος Μεσσηνιακού Γ.Σ.


NEWSLETTER