Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 21:39

Στις 4 & 5 Νοεμβρίου oι 18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Γράφτηκε από την

Τους 18ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες, διοργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, 4 και 5 Νοεμβρίου στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου».

Στους αγώνες του Φαλήρου θα συμμετάσχουν περισσότερες από 25 ναυτοπροσκοπικές λέμβοι με συνολικά πληρώματα περίπου 200 άτομα, ενώ θα αγωνιστούν και διάφορα άλλα παραδοσιακά ιστιοφόρα.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των προσκοπικών λεμβών είναι δεκάκωπες παραδοσιακές φαλαινίδες τύπου «Λάτις Τριάρμενος», που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «παραδοσιακά σκάφη».

Οι αγώνες θα γίνουν στο θαλάσσιο στίβο μπροστά από τη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου και θα περιλαμβάνουν:

- Το Σάββατο 4/11/2017: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 12.30 και με εκκίνηση της δεύτερης 20? μετά τη λήξη της πρώτης,

- Την Κυριακή 5/11/2016: ταξίδι στον Άγιο Κοσμά με ώρα εκκίνησης 11.00,

- Η Τελετή λήξης και απονομής μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/11 στις 19:30

Φέτος στους αγώνες θα συμμετάσχουν και αθλητές ιστιοπλοΐας της ομάδας των Hellenic Special Olympics.

Η ιστορία συστηματικής ενασχόλησης των Προσκόπων με τη θάλασσα πάει πίσω στο 1913 που ιδρύθηκε η «ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων» με σκοπό την αγωγή παιδιών και νέων μέσα από την εξοικείωση με τη θάλασσα και την Ελληνική Ναυτική παράδοση. Η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε την προσφορά αυτή στους χιλιάδες νέους και παιδιά με τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας των Ναυτοπροσκόπων.

Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ