Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 08:26

Ποια σπίτια επισκευάζει δωρεάν το ΤΕΕ στη Μάνδρα - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Γράφτηκε από την
Ποια σπίτια επισκευάζει δωρεάν το ΤΕΕ στη Μάνδρα - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινά σήμερα η κατάθεση αιτήσεων, για την χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στους πολίτες της Δυτικής Αττικής, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, οδός Ι. Κόνιαρη 43, ΤΚ 11471, Αθήνα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η κατάθεση θα γίνεται στον 1ο όροφο του δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ Ν.Περάμου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου του πληγέντος, και η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017. Για τους πληγέντες, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτηση τους σύμφωνα με το προαναφερόμενο πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ( ή σχετικής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής ) και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής, φωτογραφίες της όψεως και των χώρων μετά την πλημμύρα και ένας λογαριασμός ( ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου).

Η αίτηση (με τα συνημμένα δικαιολογητικά) θα απευθύνονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., οδός Ι. Κόνιαρη 43, 11471 Αθήνα).

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ Νέας Περάμου. Η αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.), οδός Ι. Κόνιαρη 43, 114 71, Αθήνα.

Για την υποβολή των αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν σύντομα νέες ημερομηνίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται:

1. Για τους αιτούντες Έλληνες πολίτες φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας, ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής.

2. Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού της κατοικίας που έχει πληγεί, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας ή του/της ενοικιαστή/-τριας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση της κατοικίας μετά την πλημμύρα. (προκειμένου να αποφευχθεί 2η αυτοψία).

3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου κλπ για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας κατοικίας και του χρήστη της κατοικίας.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος για κατοικίες, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση που θα αφορά στις επιχειρήσεις.

Αιτήσεις για δωρεάν αποκατάσταση σπιτιών στη Μάνδρα

Από σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) θα δέχεται αιτήματα από τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας ώστε να προσφέρει δωρεάν εργασίες για την αποκατάσταση σπιτιών που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Το Επιμελητήριο θα προσφέρει βασικές εργασίες αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, ξεκινά ΤΕΕ η λειτουργία του γραφείου υποδοχής αιτημάτων βασικής - λειτουργικής αποκατάστασης οικιών των πλημμυροπαθών πολιτών της Μάνδρας. Στο γραφείο, με τη βοήθεια των εθελοντών, οι πολίτες θα συμπληρώνουν τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται ώστε να γνωρίζουν οι εθελοντές που θα αναλάβουν τις αναγκαίες μελέτες και εργασίες, τα πρώτα δεδομένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη των αναγκαίων μελετών και εργασιών, είναι η κάθε οικία να έχει ελεγθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια μηχανικών και να έχει κριθεί ασφαλής. Η πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ αφορά αποκλειστικά κατοικίες και μόνο όσες από αυτές είναι μη κατοικίσιμες λόγω της πλημμύρας.

Το γραφείο υποδοχής θα λειτουργήσει στον ιερό ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας. Το γραφείο θα λειτουργεί τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις εννέα το πρωί (09:00) έως τις 2 το μεσημέρι (14:00).

Το Επιμελητήριο αναλαμβάνει τον συντονισμό, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μελέτες και οι πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια των συμπολιτών μας που πλημμύρισαν, με την ενεργή εθελοντική συμμετοχή των διπλωματούχων μηχανικών μελών του ΤΕΕ και τεχνικών εταιρειών της χώρας, οι οποίοι προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες, εργασίες και υλικά.

Οι ενέργειες που με τη συμμετοχή των εθελοντών μηχανικών του ΤΕΕ και των τεχνικών εταιρειών της χώρας προχωρούν άμεσα, είναι οι αναγκαίες μελέτες ανά οικία, από εθελοντές μελετητές, μέλη του ΤΕΕ, πρώτες απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, επιχρίσματα, κουφώματα κλπ), από τεχνικές εταιρείες, για να καταστούν λειτουργικές οι κατοικίες.

Πηγή: newsbeast


NEWSLETTER