Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 12:11

Επτά νέες παιδικές χαρές παρέδωσε στους πολίτες ο δήμος Πειραιά

Γράφτηκε από την
Επτά νέες παιδικές χαρές παρέδωσε στους πολίτες ο δήμος Πειραιά

Με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια εξοπλίστηκαν οι επτά νέες και πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές που παρέδωσε ο δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι ψυχαγωγίας για τους μικρούς επισκέπτες.

Οι παιδικές χαρές βρίσκονται στον Λόφο Βώκου, στη συμβολή των οδών Ψαρρών & Γκούρα, στην οδό Έλλης, στη Θερμοπυλών & Αγίου Όρους (Σόφη) (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στο πάρκο Γεννηματά (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα) και στην περιοχή Σούδα στη συμβολή των οδών Αινίτου & Ν.  Ιωνίας (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα). Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη.

Σημειώνεται πως από το 2014 ο δήμος Πειραιά έχει παραδώσει 32 παιδικές χαρές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραδοθούν οκτώ επιπλέον νέες παιδικές χαρές. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στην πλατεία Πηγάδας, Μαχητών, Μουσών, Αγίας Μαρίνας, Νιρβάνα & Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πινδάρου, Μαυρογένους και στην περιοχή Παλατάκι.

Ο δήμαρχος Πειραιά, σε σχετικές δηλώσεις, επεσήμανε πως κύριο μέλημα της δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η δημιουργία νέων παιδικών χαρών, αλλά και η βελτίωση των υποδομών στις ήδη υπάρχουσες, «προκειμένου να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,  παραδόθηκαν νέες παιδικές χαρές σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης, ενώ κάλεσε όλους, να σεβαστούν τις νέες παιδικές χαρές και να τις προστατεύσουν, έτσι ώστε να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 

«Στόχος μας δεν είναι να κόβουμε κορδέλες εγκαινίων, αλλά  να προσφέρουμε στιγμές χαράς στα παιδιά και στους γονείς. 'Αλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER