Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 14:50

Γρεβενά: Βοήθεια στους κρατούμενους των Φυλακών

Γράφτηκε από την
Γρεβενά: Βοήθεια στους κρατούμενους των Φυλακών

Είδη ρουχισμού, προσωπικά είδη υγιεινής και την παραδοσιακή κοζανίτικη πίτα προσέφεραν στους κρατούμενους των Φυλακών Φελιού στα Γρεβενά, τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης.

Ο Φιλοπρόοδος σύλλογος Κοζάνης που στο παρελθόν έχει βραβευθεί για την πολιτιστική του προσφορά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν πρόσφερε μόνο ανθρωπιστική βοήθεια. Είχαν μαζί τους και μια πολυμελή ορχήστρα από διακεκριμένους μουσικούς της Κοζάνης οι οποίοι έδωσαν συναυλία στους κρατούμενους των Φυλακών.

 «Έχουμε διοργανώσει εκατοντάδες μουσικές βραδιές στην αυλή του Συλλόγου μας και σας πληροφορώ ότι η συναυλία που δώσαμε εντός των τειχών της φυλακής, είχε το κλίμα,  την ομορφιά και τη μυσταγωγία που έχουν όλες οι εκδηλώσεις μας» δήλωσε ενθουσιασμένος στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος. Τη μουσική εκδήλωση που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες παρακολούθησαν 75 κρατούμενοι, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί εντός της φυλακής. Προς το τέλος αρκετοί από αυτούς χόρεψαν και σιγοτραγούδησαν μαζί με τα μέλη της ορχήστρας.

«Συγκινηθήκαμε και συγκλονιστήκαμε από το κλίμα και την ατμόσφαιρα που ζήσαμε και αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα δηλώσαμε στον διευθυντή των φυλακών ότι είμαστε διατεθειμένοι με τους μουσικούς μας να το επαναλάβουμε», ανέφερε στο Πρακτορείο ο κ. Γκλούμπος. Κι όπως όλα δείχνουν, το καλοκαίρι θα επαναληφθεί η μουσική εκδήλωση εντός των τειχών τής φυλακής, αλλά σε μεγαλύτερο χώρο ώστε να την παρακολουθήσουν περισσότεροι κρατούμενοι.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν εθελοντικά στην αποστολή και ήταν οι πρωταγωνιστές της δράσης του Συλλόγου, είναι οι Κώστας Γεροκώστας, Κώστας Χόντος, Παντελής Μόσχογλου με υποστηρικτές τον Νίκο Φίλιο και τον Μάρκο Τσαΐρη.

«Θα είμαστε και την επόμενη φορά εκεί γιατί αγαπάμε τον άνθρωπο, γιατί σεβόμαστε τον άνθρωπο» κατέληξε ο Τάσος Γκλούμπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER