Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 20:30

Χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση ζημιών σε δήμους της Ηλείας

Γράφτηκε από την

Την χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες που έπληξαν δήμους της Ηλείας, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενέκρινε το περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας εισηγήθηκε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων, προϋπολογισμού 4.175.000 ευρώ, με ένταξη στο εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση βλαβών στο δήμο Ζαχάρως, προϋπολογισμού 1.615.000 ευρώ και στο δήμο Κρεστένων - Ανδρίτσαινας, προϋπολογισμού 2.560.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε το περιφερειακό συμβούλιο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία, τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές και να υπάρξουν φαινόμενα καθιζήσεων και κατολισθήσεων, σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του πρώην δήμου Ωλένης

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεωργιόπουλος επεσήμανε ότι «η Ηλεία αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση από πλευράς επικινδυνότητας, καθώς εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 έχει εξελιχθεί σε περιοχή έκθετη σε τεράστιους κινδύνους». Γι αυτό και τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη για την εκπόνηση ενός πιλοτικού σχεδίου πολιτικής προστασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ