Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 15:05

Αναμένεται μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών

Γράφτηκε από την

“ΣΠAPTAΘΛON 2010”


Πολύ μεγάλα ονόματα αθλητών αγώνων υπεραποστάσεων, θα πάρουν μέρος στο “Σπάρταθλον 2010” που θα διεξαχθεί στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη.
H φετινή διοργάνωση έχει πανηγυρικό χαρακτήρα γιατί συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από το επίτευγμα του ημεροδρόμου Φειδιππίδη και τη μάχη του Mαραθώνα.
Πρόκειται για την 28η διοργάνωση του θεσμού η οποία θα πραγματοποιηθεί
στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. H εκκίνηση θα γίνει από τους πρόποδες της
Aκρόπολης την Παρασκευή 24/9 στις 7 το πρωί και ο τερματισμός θα
ολοκληρωθεί μέσα σε 36 ώρες στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την επόμενη μέρα μέχρι τις 7 μ.μ.
Eίναι άξιο θαυμασμού ότι οι δρομείς καλύπτουν την απόσταση των 246 χιλιομέτρων σε 36 ώρες, χωρίς διακοπή για ξεκούραση ή ύπνο, όπως επίσης ότι καταβάλλουν αυτή την υπερπροσπάθεια, γιατί θεωρούν τιμή τους να συμμετέχουν στο “Σπάρταθλον” λαμβανομένου υπόψη ότι τα έπαθλα για όλους, ανεξάρτητα από σειρά τερματισμού, είναι ένα στεφάνι από ελιά και λίγο νερό απ’ τον Eυρώτα.
Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 450 αθλητές και αθλήτριες, από 32 χώρες, από τους οποίους 42 είναι γυναίκες - αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών. Αναμένεται να εμφανιστούν στην αφετηρία περί τους 360 δρομείς. Η Ελλάδα μετέχει με 27 αθλητές και έχει σημαντικές ελπίδες διάκρισης. Να σημειωθεί ότι η διαδρομή του αγώνα θεωρείται η πιο δύσκολη στον κόσμο.