Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 20:20

Ασημένιο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς του Μινσκ η Άννα Κορακάκη

Γράφτηκε από την

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μινσκ, η Άννα Κορακάκη ήταν αυτή που έφερε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα.

Η Ολυμπιονίκης μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στην καλή της φίλη Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία.

Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε ως 8η στον τελικό και εκεί έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου. Ο τελικός ήταν εντυπωσιακός καθώς σε αυτόν έπαιρναν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου. Η πρωταθλήτριά μας με ψυχραιμία έμεινε εντός του τελικού μέχρι τη στιγμή που κρίθηκε η μάχη για το χρυσό. Απέναντι στο «χρυσό» κορίτσι μας βρέθηκε μία από τις καλύτερες της φίλες, η Ζοράνα Αρούνοβιτς.

Στις λεπτομέρειες η Σέρβα ήταν καλύτερη και κατέκτησε το χρυσό με 241,2, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Άννα με 238,9 ενώ τρίτη ήρθε η Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία) με 218,1. Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, η Άννα και η Ζοράνα αγκαλιάστηκαν και έδειξαν ότι αντίπαλες είναι μόνο τη στιγμή του αγώνα. Η Ελληνίδα αθλήτρια αύριο θα αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό της Διονύση στο μικτό 50 μ.

Σήμερα το απόγευμα ο Σάββας Καρακιζίδης θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 62κ. του σάμπο (είδος πάλης). Θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν. Στο ίδιο άθλημα, ο Γιώργος Μαρκαριάν θα παλέψει για το χάλκινο στα 74 κ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ