Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 14:40

Ο αθλητικός & πολιτιστικός σύλλογος: Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης τιμά τον Χρήστο Τετριμμίδα

Γράφτηκε από την
Ο αθλητικός & πολιτιστικός σύλλογος: Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης τιμά τον Χρήστο Τετριμμίδα

Μόλις λίγες ημέρες μετά την εκπνοή εορτασμού του 30ου Σπάρταθλον, του Διεθνή υπερ-μαραθώνιου ημερήσιας κατάληξης στην Σπάρτη, το άγαλμα του Λεωνίδα δέχεται ακόμη μια υπερ-επίσκεψη. Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, λίγο μετά το μεσημέρι, ο θερμοπυλιώτης, συνταξιούχος αστυνομικός, Χρήστος Τετριμμίδας, ολοκληρώνει την πορεία που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου από τη γενέτειρά του.

Κατάγεται από τις Θερμοπύλες, την πόλη που ονομάτισε ο Ηρακλής με το πέρασμά του. Την πόλη που το 480 π.Χ. ο Λεωνίδας άφησε στην παγκόσμια ιστορία ως το ενδοξότερο σημείο αναφοράς αυτοθυσίας, πατριωτισμού, αυταπάρνησης, ομαδικότητας και υπακοής στην πατρίδα. Αυτές τις αξίες θέλησε ο Χρήστος Τετριμμίδας να υπογραμμίσει, κυρίως στις ημέρες μας και να υπενθυμίσει στους Έλληνες τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους σε κρίσιμους καιρούς.

Η πορεία του, πορεία αδελφοποίησης και ταύτισης των δύο πόλεων, έρχεται να αφυπνίσει στους σύγχρονους Σπαρτιάτες πως οι Θερμοπύλες έχουν μνήμη. Πως όσα χρόνια και εάν περάσουν, 2.502 χρόνια μέχρι σήμερα, ένας Εφιάλτης θα μπορούσε μόνο να μας καθυστερήσει, όχι όμως και να μας νικήσει.

Τα μέλη του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης, υποδέχτηκαν και φέτος με πολύ χαρά το επίτιμό πλέον μέλος τους από τις Θερμοπύλες, κ. Χρήστο Τετριμμίδα κατά τον τερματισμό του αποδίδοντάς του ενθύμιο μία πλακέτα με απεικόνιση του Λεωνίδα, φιλοτεχνημένο από τον κ. Γιώργο Μαγγαλούση και το Μουσείο Κεραμεύς, ενώ ο εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης στεφάνωσε τον τερματισμό του κ. Τετριμμίδα με κλαδί ελιάς. Παρευρισκόμενοι θερμοπυλιώτες και σπαρτιάτες πολίτες συγχάρηκαν τον πεζοπόρο και δώσαμε όλοι πάλι ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα η «Σπαρτιατών Πορεία» να συμπεριλάβει και διεθνείς συμμετοχές.

Ο αθλητικός & πολιτιστικός σύλλογος: Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης, ευχαριστεί θερμά: την Κάβα Οινοπνεύματα, τα είδη κιγκαλερίας Β. Γρηγοριάδη, την Υαλοτεχνική Παπαϊωάννου, το ραδιόφωνο Πολιτεία, την διαδικτυακή εφημερίδα apela.gr, τους μηχανικούς κ.κ. Μαρία Θεοδωρακάκου & Γεώργιο Παναγόπουλο, το NRG, το Remedy, το ξενοδοχείο Sparta Inn, τη σχολή οδηγών Δ. Αλαφόγιαννη, τη Scoda Κορωνιός, το ξενοδοχείο Απόλλων, το Café Il Posto, το οπωροπωλείο Δ. Αδαμάκος, το mini market Ανδρεσάκη και τα κοσμήματα Ανδρεσάκη-Στουκίτσα (Νεαπόλεως), το Περί Ανθέων, το Μητέρα & Παιδί, τα αλλαντικά Φλώρου ως χορηγούς και υποστηρικτές του συλλόγου που με την συνεισφορά τους μπορέσαμε να υποδεχτούμε το Χρήστο Τετριμμίδα στην πόλη μας και φέτος.

 

 


NEWSLETTER