Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 02:12

Μαύρη Θύελλα: Μαγνήτης για τον κόσμο το φιλικό με Εθνική Νέων

Γράφτηκε από την
Μαύρη Θύελλα: Μαγνήτης για τον κόσμο το φιλικό με Εθνική Νέων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Φιλικό αγώνα θα δώσει αύριο στις 3 το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο η Καλαμάτα με αντίπαλο την Εθνική Νέων με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Βασίλη Μαλαφέκα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η διοργανωτές, η ΕΠΣΜ, η Καλαμάτα και ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ενωσης.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος και ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Ακης Δάλλας, ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Μανώλης Θεοδώρου και ο ενωσιακός προπονητής, αλλά και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Αγγελος Σκαφιδάς.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η Εθνική Νέων θα δώσει τιμητική πλακέτα στην Καλαμάτα και στο σύλλογο των παλαιμάχων της Καλαμάτας.

Αριστείδης Σταθόπουλος: «Θεωρήσαμε σκόπιμο μαζί με την Καλαμάτα και το σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας, να δώσουμε τη συνέντευξη, που είναι ένα κάλεσμα ενόψει της διεξαγωγής του φιλικού αγώνα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα μεταξύ της Εθνικής Νέων και της Καλαμάτας, για να τιμήσουμε τη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας Βασίλη Μαλαφέκα.  

Ενας αγώνας που είχε αποφασιστεί να γίνει από την ημέρα του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Μαλαφέκα. 

Μια ζωή ήταν στο ποδόσφαιρο…  και αφήνει πίσω του υποχρεώσεις. Περιμέναμε να βρούμε την κατάλληλη ημερομηνία, να μπορεί και η Καλαμάτα, αλλά και να μπορεί να έρθει μια εθνική ομάδα. Είναι ένας αγώνας με μια ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη με πολλά παιδιά να αγωνίζονται σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, είτε αγοράζοντας εισιτήριο, είτε με την παρουσία του στο γήπεδο. Ο αγώνας είναι ιερός  και ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί.

Αυτή η ενέργεια, αυτή η πρωτοβουλία είναι όλων μας, της Καλαμάτας, των παλαιμάχων, της ΕΠΣΜ και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.

Εχουμε ηθική, αλλά και ουσιαστική υποχρέωση να κάνουμε τέτοιες ενέργειες γιατί υπάρχει αδήριτη ανάγκη και όπως είπε και ο Αγγελος να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να δει τα παιδιά, αλλά και να τιμήσουν το συμπαίκτη τους, να τιμήσουμε αυτό τον άνθρωπο. Ο αγώνας θα γίνει στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας την Τετάρτη στις 3 το απόγευμα. Ραντεβού όλοι εκεί.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα γραφεία της ΕΠΣΜ, αλλά και στο στάδιο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. Θέλουμε να προκύψει ένα όφελος και ο κόσμος να το καταλάβει για να συγκεντρώσουμε ένα ποσό που θα δοθεί στην οικογένεια του.

Αποφασίσαμε για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων να είναι δωρεάν η είσοδος, που νομίζω ότι θα ωφελήσει τα παιδιά, θα τους δώσει χαρά τις δύσκολες ημέρες που περνάμε. Απευθυνθήκαμε στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια».

Ακης Δάλλας: «Συγχαρητήρια στην ΕΠΣΜ και τον πρόεδρο της Αριστείδη Σταθόπουλο για την πρωτοβουλία αυτή να διεξαχθεί ο αγώνας για να τιμηθεί ο φίλος και συμπαίκτης μας. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής γι' αυτό το γίγαντα των γηπέδων. Εμείς οι συμπαίκτες του, το ελάχιστο που μπορούσαμε ήταν το ματς αυτό και οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο για να τον τιμήσουμε».

Μανώλης Θεοδώρου: «Ως εκπρόσωπος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Αριστείδη Σταθόπουλο που προσκάλεσε την εθνική ομάδα γι' αυτό τον αγώνα. Τέτοιες ενέργειες προάγουν τον αθλητισμό. Επίσης ένα ευχαριστώ στην Ομοσπονδία που έστειλε την Εθνική Νέων για το φιλικό. Να ευχηθώ η εθνική να έχει πάντα επιτυχίες στο εξωτερικό γιατί το έχει ανάγκη η χώρα μας».

Αγγελος Σκαφιδάς: «Θέλω την Τετάρτη το γήπεδο να γεμίσει από χιλιάδες κόσμο. Εκτός από το ότι θα είναι ένα παιχνίδι για να τιμηθεί ο Βασίλης θα είναι μια ευκαιρία να δουν και την Εθνική Νέων. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν οι νεαροί παίκτες και όλες οι ομάδες να δουν την Εθνική, που αύριο θα απαρτίζεται και από δικά μας παιδιά. Παράκληση να γεμίσει το γήπεδο από χιλιάδες κόσμο».

 

Στον Κορδία προπονήθηκε η εθνική ομάδα νέων

Στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα την προπόνηση της η εθνική νέων, που προετοιμάζεται για τον αυριανό φιλικό αγώνα, που θα γίνει για να τιμηθεί η μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας Βασίλη Μαλαφέκα.

Η προπόνηση της Εθνικής U19, πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητών Θεόδωρου Παχατουρίδη και Βασίλη Γεωργόπουλου.

Οι 18 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή της εθνικής ομάδας είναι οι Βασίλης Μπάρκας (Ατρόμητος), Παναγιώτης Λαδάς (Αστέρας Τρίπολης), Θεόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος (Ατρόμητος), Κωνσταντίνος Τσαμούρης (Ξάνθη), Στέλιος Ποζατζίδης (ΠΑΟΚ), Τάσος Καντούτσης (Καλαμάτα), Κωνσταντίνος Βλάχος (ΑΕΚ), Κυριάκος Ανδρεόπουλος (Καλαμάτα), Πέτρος Διβανές (Τύρναβος), Χρήστος Δώνης (Παναθηναϊκός), Νίκος Κρητικός (Κέρκυρα), Γιώργος Μύγας (Παναιτωλικός), Αλέξανδρος Μουζακίτης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Χιντασέλι (Δόξα Δράμας), Νικόλαος-Ιάκωβος Γιαννιτσάνης (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Αναστασόπουλος (Παναθηναϊκός), Γιάννης Οικονομόπουλος (Πανηλειακός), Γιώργος Γιακουμάκης (Πλατανιάς).   

Αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας είναι ο συμπατριώτης μας με καταγωγή από το Ζευγολατιό Αντώνης Τζανετόπουλος, ενώ συμμετέχουν στην αποστολή ο γιατρός της Εθνικής Ελπίδων Αρις Παναγιωτόπουλος, ο φυσιοθεραπευτής Αγγελος Δελαβίνιας και ο φροντιστής Βαγγέλης Αβαζάρος.

Σήμερα το πρόγραμμα της Εθνικής Νέων περιλαμβάνει στις 9.30 το πρωί ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη, αρκεί βέβαια να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί προπόνηση στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης στις 3, αλλά αν πραγματοποιηθεί η ξενάγηση, η προπόνηση θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα.

Π.Π.


NEWSLETTER