Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 09:13

Δ' εθνική: Δύσκολες έξοδοι για Πάμισο και Εθνικό

Γράφτηκε από την
Δ' εθνική: Δύσκολες έξοδοι για Πάμισο και Εθνικό

ΜΕ ΑΧΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΕΝΩ Η ΕΡΑΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΗΤΤΗΤΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΛΑΠΠΑ

Επιμέλεια
Παν. Φαντάκος

Η προτελευταία αγωνιστική (8η) του πρώτου γύρου θα διεξαχθεί αύριο στον 6ο όμιλο της Δ' εθνικής. Πάμισος και Εθνικός Μελιγαλά έχουν δύσκολα εκτός έδρας ματς με Αχαϊκή και Παναρκαδικό, αντίστοιχα, ενώ η Εράνη υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας και αήττητο Ατρόμητο Λάππα.

Οι "Νησιώτες" μετά την βαριά εντός έδρας ήττα με 0-4 από τον Ατρόμητο χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμούς στην Κάτω Αχαγιά, όντας στη ζώνη του υποβιβασμού. 

Ο Εθνικός θα παίξει στην Τρίπολη με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη με 1-0 επί της Αχαϊκής και θέλει τη νίκη ή το βαθμό ώστε να διατηρήσει τη διαφορά (4 βαθμοί) από τις 4 τελευταίες θέσεις.

Η Εράνη μετά τη νίκη επί του Διαγόρα Βραχνέικων, πήρε ισοπαλία στη Μανωλάδα και θέλει να συνεχίσει το δικό της αήττητο, αλλά και να σπάσει αυτό των φιλοξενούμενων. Και αυτό γιατί παρά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα παραμένει στην τελευταία θέση, μαζί με την Αχαϊκή και τη Δόξα Ν. Μανωλάδας.

Από εκεί και πέρα το πρωτοπόρο και αήττητο Πανόπουλο υποδέχεται τον Εθνικό Σαγέικων και είναι το φαβορί για τη νίκη, ενώ στην Ηλεία η νεοφώτιστη Δόξα υποδέχεται το Διαγόρα Βραχνέικων, χωρίς να έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών.

Ας δούμε τα τελευταία νέα των μεσσηνιακών ομάδων:

 

ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Με τρεις απουσίες θα αγωνιστεί στην Κάτω Αχαγιά ο Πάμισος. Ο λόγος για τους Κατσίποδα, Κέρμαλη και Μωρόγιωργα που παραμένουν τραυματίες. Ο Αντωνίου που ταλαιπωρείται επίσης από τραυματισμό θα είναι στην αποστολή, αλλά θα αγωνιστεί ως αλλαγή. Η ομάδα της Μεσσήνης θα πρέπει τουλάχιστον να μην ηττηθεί από την Αχαϊκή ώστε να μείνει πάνω από αυτήν στη βαθμολογία, αλλά και να πάρει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Οι Νησιώτες έχουν να νικήσουν από το ντέρμπι με την Εράνη και είναι υποχρεωμένοι να βρουν βαθμούς και εκτός έδρας, όπως σημείωσε και ο προπονητής Σπύρος Τσίκινης.

Να σημειωθεί ότι Αχαϊκή και Πάμισος έχουν τις χειρότερες επιθέσεις στον 6ο όμιλο με 2 και τρία γκολ αντίστοιχα.

 

ΕΡΑΝΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα θέλει να δώσει η Εράνη κόντρα στον Ατρόμητο Λάππα ώστε να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Οι Φιλιατρινοί θα αγωνιστούν με καλή ψυχολογία, αλλά και πάνοπλοι, αφού οι Σπυρόπουλος και Παναγόπουλος εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν. Στη διάθεση του Θοδωρή Ανδριόπουλου θα βρίσκονται και οι Αλεβίζος, Σταθόπουλος και Αλεξανδρόπουλος.

Η Εράνη έχει μόλις μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Δ' εθνικής, ενώ ο Ατρόμητος παραμένει χωρίς ήττα και έρχεται από δύο ευρείες νίκες με 3-0 και 4-0 κόντρα σε Εθνικό Μελιγαλά και Πάμισο, αντίστοιχα.

 

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Τον γνώριμό του από τα περσινά μπαράζ ανόδου Παναρκαδικό θα αντιμετωπίσει αύριο ο Εθνικός. Η ομάδα του Μελιγαλά θέλει να επιστρέψει αλώβητη στη βάση της, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την παραμονή - άνοδο. Το ευχάριστο για το Γιώργο Μηλίτση είναι η επιστροφή του Κάνιστρα που εξέτισε την ποινή του, ενώ κανονικά υπολογίζεται και ο Πετρόγιαννης που αποθεραπεύτηκε. Εκτός παραμένει μόνο ο τραυματίας Βιδάκης.

Ο Παναρκαδικός μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα δείχνει σε κάμψη και έχει υποχωρήσει στην 5η θέση, αλλά στην έδρα του παραμένει αρκετά δυνατός.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Πανόπουλο - Εθνικός Σαγέϊκων

Γιαννόπουλος, Δ. Βεργέτης, Νίκα (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Αχαϊκή - Πάμισος

Κούλης, Πίτας, Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Εράνη - Ατρόμητος Λάππα

Γ. Γκριτζέπης, Δημογέροντας, Τριανταφύλλου (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Παναρκαδικός - Εθνικός Μελιγαλά

Βάτσιος, Ντζουροπάνος, Κρέτσιμος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής)

Δόξα Ν. Μανωλάδας - Διαγόρας Βραχνέικων 

Πλεμμενόπουλος, Ταβουλαρέας, Κατσάς (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

* Ολα τα παιχνίδια θα γίνουν την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι.

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 7 αγώνες)

1. Πανόπουλο16-119

2. Ατρόμητος Λάππα13-3 15

3. Εθνικός Σαγέικων6-511 

-. Εθνικός Μελιγαλά8-911

5. Παναρκαδικός6-99

6. Διαγόρας Βραχνέικων8-87 

-. Πάμισος3-127

8. Δόξα Νέας Μανωλάδας8-105

-. Αχαϊκή2-75 

-. Εράνη5-115    


NEWSLETTER