Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 06:23

Μικτές Μεσσηνίας: Νίκησαν 2-1 οι παίδες, έχασαν 1-0 οι νέοι

Γράφτηκε από την

ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Σε εξ αναβολής αγώνες που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, οι παίδες της Μεσσηνίας κέρδισαν 2-1 την αντίστοιχη ομάδα της Κορινθίας, ενώ οι νέοι του νομού μας γνώρισαν την ήττα με 1-0.

Ρεπορτάζ
Π. Πρεζεράκος

 

Το παιχνίδι των παίδων

Οι παίδες της Μεσσηνίας παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο κατάφεραν να καταβάλλουν την αντίσταση των αντιπάλων τους της Κορινθίας και να πάρουν τη νίκη, που του έφερε στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό με τις δύο ομάδες να δείχνουν καλά στοιχεία και να διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τέλος. Στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι που ήταν πιο προσεκτικοί, αλλά και πιο ουσιαστικοί.

Φάσεις - γκολ

Στο 7' ο Γιαννής με φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 12' ο Γιαννής από το ίδιο σημείο σχεδόν εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Στέφη και με αυτό τον τρόπο άνοιξε το σκορ. Στο 29' σέντρα του Σπανίδη για τον Οικονόμου, αυτός παρά την πίεση των αμυντικών έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 32' από τη σέντρα του Σαρδέλη, ο Παπαθεοδώρου κινήθηκε στην πορεία της μπάλας έκανε το πλασέ, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα με τα φάλτσα που είχε έφυγε πολύ πλάγια από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά, από τη σέντρα του Οικονόμου, ο Σπανίδης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 49' πάσα του Παπαθεοδώρου παράλληλη προς τη μεγάλη περιοχή για τον Γλέζο, αυτός σούταρε αμέσως, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως οριζοντιώθηκε ο Στέφης και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 53' σέντρα του Γλέζου για τον Παπαθεοδώρου στην απέναντι πλευρά, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Στέφη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 2-1. Στο 72' μπροστινή μπαλιά Λημνιώτη προς τον Χουσελά, πρόλαβε τον Κόλλια που επιχειρούσε έξοδο, σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στο σώμα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 78' διαγώνιο συρτό σουτ του Τσιλιγωνέα σχεδόν σε κενή εστία, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γ. Κόλλιας με βοηθούς διαιτητές τους Ε. Μανούχο και Αλ. Φωτόπουλο από την ΕΠΣ Αργολίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Κόλλιας, Γιαννής, Τριάντος, Δούβας, Ζαγαρέλος, Γλέζος, Παπαθεοδώρου, Βέλμαχος, Αντεμάϊ (51' Καλαρίτης), Σαρδέλης (51' Πλαγιανός), Αλεξανδρόπουλος (65' Τσιλιγωνέας).

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Στέφης, Μπέκος, Βλάσσης (41' Χουσελάς), Καντιλιεράκης, Οικονόμου (61' Πετρίδης), Σκούπας, Σπανίδης, Λημνιώτης, Μαρνέζης (24' Παπαδόπουλος), Σκεπετάρης, Σαλοδημήτρης. 

 

Το παιχνίδι των νέων

Στην αναμέτρηση των νέων οι φιλοξενούμενοι με γκολ που σημείωσαν στο πρώτο μέρος κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από την Καλαμάτα.

Η μεσσηνιακή ομάδα μπορεί στο α' ημίχρονο να μην είχε καλή απόδοση όμως στην επανάληψη πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Φάσεις - γκολ

Στο 17' ο Κοντογιάννης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γαβράς δεν κατάφερε να την μπλοκάρει με τα φάλτσα που είχε και με δεύτερη προσπάθεια την έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 22' ο Γιαννακούλης έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 32' ο Νιάρος προσπάθησε να σκοράρει με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35' σέντρα του Δημάκη στο α' δοκάρι πετάχτηκε ο Μιχαλάρος και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 43' ο Κοντογιάννης έκανε το μακρινό διαγώνιο σουτ, ο Γαβράς έπεσε στην πορεία της μπάλας και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Ενα λεπτό μετά ο Κοντογιάννης εκτέλεσε κόρνερ σχεδόν στο σημείο του πέναλτι σηκώθηκε μόνος του ο Μαρούδας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 56' γύρισμα Χελά σχεδόν στο ύψος του πέναλτι για τον Βασιλόπουλο, αυτός έκανε το συρτό σουτ για να μπλοκάρει ο Νικολόπουλος. Στο 59' σουτ του Βασιλόπουλου μπλόκαρε ο Νικολόπουλος, προ του Γεωργιόπουλου, που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας. Στο επόμενο λεπτό ο Γεωργιόπουλος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και μετά έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 70' κόρνερ του Κοντογιάννη, ο Μαρούδας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πλάγια, εκεί που ήταν ο ο Καλλάς. Αυτός τη γύρισε στη μικρή περιοχή στον Μαρούδα, που σούταρε για να μπλοκάρει ο Γαβράς. Στο 91' πάσα του Κουκούτση στον Βασιλόπουλο, αυτός από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ε. Μανούχος με βοηθούς τους Γ. Κόλλια, Αλ. Φωτόπουλο από την ΕΠΣ Αργολίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Γαβράς, Τζαβάρας (46' Βασιλόπουλος), Αδαμόπουλος (46' Μουλιάτος), Πούπουζας, Μακρής, Μιχαλόπουλος, Γεωργιόπουλος (73' Δημητρόπουλος), Δημητρίου, Σταθόπουλος, Κουκούτσης, Χελάς. 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Νικολόπουλος, Βουτσινάς (64' Παναγουλόπουλος), Γιαννακούλης, Σταύρου, Νάκος, Νιάρος, Δημάκης, Μαρούδας, Μιχαλάρος, Καλλάς (76' Δράκος), Κοντογιάννης (90' Κόλλιας).

 

Αποτελέσματα - βαθμολογίες

Χθες εκτός από τα ματς της Μεσσηνίας με την Κορινθία για τη 2η αγωνιστική διεξήχθησαν στις Τρίπολη, τα παιχνίδια της Αρκαδίας με τη Λακωνία.

Στους παίδες κέρδισε η μικτή Αρκαδίας με 3-1 και στους νέους η μικτή Λακωνίας με 2-0.

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

ΠΑΙΔΕΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 2 αγώνες)

1. Μεσσηνία5-26

2. Αργολίδα6-43

-. Αρκαδία3-13

4. Κορινθία1-20

-. Λακωνία2-80

• Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Κορινθία, Αργολίδα

 

ΝΕΟΙ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 2 αγώνες)

1. Λακωνία3-14

2. Κορινθία1-03

3. Αργολίδα2-22

4. Μεσσηνία1-21

5. Αρκαδία0-20

• Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Κορινθία, Αργολίδα

 

Η επόμενη αγωνιστική

Αργολίδα - Αρκαδία

Κορινθία - Λακωνία

Ρεπό: ΕΠΣ Μεσσηνίας