Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 22:40

"Run Messinia”: Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας τίμησε τους δρομείς

Γράφτηκε από την
"Run Messinia”: Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας τίμησε τους δρομείς

Τους δρομείς του επετειακού υπερμαραθώνιου "Run Messinia" τίμησε με μια συμβολική τελετή το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, για τις 10 διαδρομές συνολικού μήκους 421 χλμ. που έγιναν στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ειδικότερα, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του ενδιάμεσου σταθμού υποστήριξης των δρομέων, στον ιστορικό οικισμό των Κάτω Μηναγίων (Κάτω Αμπελόκηποι) της 8ης διαδρομής του υπερμαραθωνίου (Μανιάκι - Κάτω Μηνάγια - Κορώνη), οι μαραθωνοδρόμοι με συγκίνηση έκαναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής στήλης. Η στήλη βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού, ώστε να θυμίζει τον επετειακό υπερμαραθώνιο και “τους σύγχρονους ήρωες -μαραθωνοδρόμους”, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.
Πρόκειται για την περιοχή όπου έλαβε χώρα η πρώτη πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων - Μάχη Κάτω Μηναγίων - μετά την απόβαση του Ιμπραήμ Πασά στη Μεθώνη το 1825 και η οποία πρόσφατα χαρακτηρίστηκε Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας από το Δήμο Πύλου - Νέστορος. Αυτή την περίοδο σχεδιάζεται μνημείο - έργο τέχνης από την ομογενή καλλιτέχνιδα Joanna Kordos, το οποίο θα τοποθετηθεί εκεί. Οι μαραθωνοδρόμοι φωτογραφήθηκαν συμβολικά στη σκιά της γηραιότερης λυγαριάς της Ελλάδας που αποτελεί το πρώτο δέντρο του Δικτύου Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο (το δίκτυο αριθμεί 71 μνημειακά δέντρα), και έχει σημανθεί με επετειακή ετικέτα.


NEWSLETTER