Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 08:33

Θανάσης Κοκκινάκης: Ο Μεσσήνιος τενίστας πρώτος στο Australian Open (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

 

Συναισθήματα συγκίνησης και χαράς προκάλεσε ο ομογενής τενίστας Θανάσης Κοκκινάκης, που το Σάββατο το βράδυ κέρδισε τον τίτλο στο διπλό αντρών του Australian Open. Ο καταγόμενος από τη Μεσσηνία αθλητής σήκωσε το έπαθλο με τον επίσης ομογενή Νικ Κύργιο, κάνοντας το κοινό να ξεσπάσει σε ένθερμους πανηγυρισμούς.

«Μόλις ολοκληρώθηκε αυτό το παραμύθι» έγραψε η σελίδα του Australian Open, αφού ο Θανάσης Κοκκινάκης και ο Νικ Κύργιος νίκησαν τους Matt Ebden και Max Purcell με 7-5, 6-4.

Πρόκειται για μια σημαντική νίκη για την Αυστραλία, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που δύο Αυστραλοί πολίτες κερδίζουν τον τίτλο στο διπλό αντρών.

Πριν το παιχνίδι ο Θανάσης δήλωνε στους δημοσιογράφους σχετικά με τον συμπαίκτη του Νικ Κύργιο (ελληνικής καταγωγής Αυστραλό παίκτη Νο39 στην παγκόσμια κατάταξη):

«Εχει μεγαλώσει σε αθλητικό - ομαδικό περιβάλλον, αγαπά πολύ το μπάσκετ. Κάνει φοβερή “δουλειά” μόνος του, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται ένα στήριγμα. Οταν κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε καλά, αν χάσει για λίγο την ψυχραιμία του, ως συμπαίκτης είμαι εκεί για να τον ηρεμήσω, αλλά χωρίς να μειώνω τη φοβερή του ενέργεια. Νομίζω και οι δύο το χρειαζόμαστε αυτό.

Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον να μπορείς να εκφραστείς και να στηριχτείς όταν είσαι μέσα στον αγώνα. Προσπαθώ να είμαι για αυτόν πάντα εκεί, μια σταθερή αξία, χωρίς να μειώνω την ενέργεια και τη “φωτιά” που έχει μέσα του, γιατί αυτά τον κάνουν αυτό που είναι» κατέληξε ο Θανάσης συγκινώντας τον συμπαίκτη του.

«Δεν θα ήθελα να έχω κερδίσει μαζί με οποιονδήποτε άλλον, το εννοώ. Ηταν μοναδικό αυτό που ζήσαμε. Ολη η εβδομάδα, το να κερδίζουμε κάθε γύρο. Δεν πήρα τίποτα ως δεδομένο. Ημουν απόλυτα αφοσιωμένος στο στόχο. Το ότι το πετύχαμε μαζί με τον “Κοκκ” είναι μια τρέλα. Αυτό είναι ο νούμερο ένα για μένα» δήλωσε ο Νικ Κύργιος.

«H ομογένεια πανηγυρίζει για Κύργιο Κοκκινάκη» έγραψε το σάιτ της DW λέγοντας πως επρόκειτο για μια μαγική βραδιά για την Αυστραλία και την ομογένεια.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης είναι γιος του Τρύφωνα Κοκκινάκη από τα Περιβολάκια Πυλίας. Ο κ. Τρύφωνας (πολιτικός μηχανικός σήμερα) έφυγε από το χωριό παιδί, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, για την Αυστραλία με τον πατέρα του Παναγιώτη, τη μητέρα του Χριστίνα και τον αδερφό του Γιάννη. Η γιαγιά του Θανάση καταγόταν από το Καινούριο Χωριό Μεθώνης και λεγόταν Καρύγιαννη.

Γ.Σαρ.