Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 22:05

Επανεμφάνιση του Κώστα Σακκά με επιστολή.

Γράφτηκε από τον
Επανεμφάνιση του Κώστα Σακκά με επιστολή.

Επιτίθεται στα ΜΜΕ και κατονομάζει δημοσιογράφους

 

Επιστολή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έστειλε ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Κώστας Σακκάς

Στην επιστολή του ο Κ. Σακκάς επί της ουσίας επιχειρεί να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε χωρίς όμως να το λέει και ξεκάθαρα. Χρησιμοποιεί μάλιστα τη φράση κάποια στιγμή, " Η γελοιότητα και η σκοπιμότητα κονταροχτυπιούνται με την κοινή λογική...", για να δείξει πως ήταν ένα θύμα διώξεων.  

Γράφει στη συνέχεια:

"Για την ιστορία να θυμίσω πως εγώ, είμαι αυτός που το 2010 προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε ''άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση''.

Είμαι αυτός που μετά από έξι μήνες προφυλακίστηκα εκ νέου για συμμετοχή στη ΣΠΦ, παρ'όλο που απο την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου εχω αρνηθεί τόσο εγώ όσο και η ίδια η οργάνωση οτι είμαι μέλος της.

Είμαι αυτός που όταν έληξε η δεκαοκτάμηνη προφυλάκισή μου και έπρεπε να αφεθώ ελεύθερος, προφυλακίστηκα εκ νέου για τις ενέργειες της ίδιας οργάνωσης(!).

Ειμαι αυτος που οταν έληξε και η δεύτερη δωδεκάμηνη προφυλάκιση, παρέτειναν την κράτησή μου κατά έξι μήνες ακόμα εντελώς παράτυπα.

Είμαι αυτός που έκανε 38 μέρες απεργία πείνας για να αποφυλακιστώ με απόφαση του δεύτερου συμβουλίου μετά από ανακοίνωση στους αρμόδιους οτι σκόπευα να προχωρήσω σε απεργία δίψας σε περίπτωση που θα μου απέρριπταν για δεύτερη φορά το αίτημα."

Υπενθυμίζεται πως ο Σακκάς είχε συλληφθεί ξανά από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα στη γιάφκα στο Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν και στο σπίτι του Τάσου Θεοφίλου στη Λαμία, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, αλλά και σε σταθερά σημεία σε γιάφκα της οργάνωσης στο Αγρίνιο.

Αυτή ήταν η πρώτη γιάφκα που έχει εντοπιστεί από το 2009, στην οδό 25ης Μαρτίου.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πολύ περισσότερο από το όριο προφυλάκισης.

Μετά από απεργία πείνας 38 ημερών το περασμένο καλοκαίρι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος τους τήρησε ωστόσο οι αρχές τον συνέλαβαν εκ νέου στις 7 Ιανουαρίου γιατί επισκέφτηκε για λίγες ώρες ένα φιλικό σπίτι με την κατηγορία της παραβίασης "του περιοριστικού όρου της μόνιμης διαμονής του στην πατρική του οικία". Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον αθώωσε, καθώς η επίσκεψη δεν συνιστά παραβίαση του περιορισμού περί "μόνιμης διαμονής".

Μια εβδομάδα αργότερα ο εισαγγελέας άσκηση έφεση επί της απόφασης εκδίδοντας παράλληλα ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς καθώς δύο αποτυπώματά του βρέθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, σε πλαστική σακούλα στο σπίτι του συγκατηγορούμενου για τους Πυρήνες της Φωτιάς, Χ. Χατζημιχελάκη, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις αρχές τώρα ο Σακκάς έδωσε τα αποτυπώματά του, καθώς μέχρι σήμερα αρνείτο κάτι τέτοιο.

Ολόκληρη η επιστολή: news247.gr


NEWSLETTER