Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 01:21

Επεισόδια σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην Ουκρανία

Γράφτηκε από την
Επεισόδια σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην Ουκρανία

Στους δρόμους του Κιέβου βγήκαν οι ακροδεξιοί στην Ουκρανία απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας μετά τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του «Δεξιού Τομέα» Αλεξάντρ Μουζίτσκο.

 

Φορώντας κουκούλες και κρατώντας τις μαύρες και κόκκινες σημαίες του κόμματος που πρωτοστάτησε στην εξέγερση εναντίον του Γιανουκόβιτς, περίπου χίλιοι 1000 υποστηρικτές του ουκρανικού εθνικιστικού παραστρατιωτικού κινήματος  συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, ζητώντας από τους βουλευτές να αποπέμψουν τον μεταβατικό υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα του κτιρίου, απειλώντας να εισβάλουν στο εσωτερικό του. Η ένταση τελικά ξεπεράστηκε και ταποφάσισαν να επιστρέψουν το πρωί της Παρασκευής κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

Το ουκρανικό ακροδεξιό εθνικιστικό κίνημα Δεξιός Τομέας ίδρυσε πολιτικό κόμμα και ο ηγέτης του, ο Ντμίτρι Γιάρος, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας στις προσεχείς εκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο Δεξιός Τομέας αξιώνει την απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών μετά τον θάνατο του Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστού και ως Σάσκο Λε Μπλαν, τοπικού επικεφαλής του κινήματος στη δυτική Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.

Πηγή: iefimerida.gr


NEWSLETTER