Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 09:59

Αεροδρόμια: Έως και για μισό αιώνα σε ιδιώτες

Γράφτηκε από την
Αεροδρόμια: Έως και για μισό αιώνα σε ιδιώτες

Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητεί ανεξάρτητο εκτιμητή για τους περιφερειακούς αερολιμένες

 

Για 40+10 χρόνια θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες επενδυτές η εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αερολιμένων, σύμφωνα με τον διαγωνισμό που προκήρυξε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την εξεύρεση ανεξάρτητου εκτιμητή για τα αεροδρόμια.

Όπως αναφέρεται, οι δύο συστάδες προς παραχώρηση, που προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ είναι η εξής:

-Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου και Καβάλας.

- Η δεύτερη συστάδα απαρτίζεται από τους αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης.

Ο εκτιμητής, η πρόσληψη του οποίου προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο, θα αναλάβει την ανεξάρτητη αποτίμηση των δύο συστάδων αεροδρομίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά θα παραχωρηθούν για 40 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για άλλα 10 έτη, αναφέρεται.

Ο εκτιμητής θα πρέπει να περιγράψει τις προοπτικές των δύο συστάδων, να κάνει ανάλυση της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης και να εκτιμήσει την αξία της παραχώρησης υπό διαφορετικά σενάρια.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 22 Απριλίου. Η μέγιστη αμοιβή θα είναι 100.000 ευρώ. Ο εκτιμητής θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην παραχώρηση υποδομών.

Σύμφωνα με την διακήρυξη, η επιλογή εκτιμητή, έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης των όρων και των προϋποθέσεων της παραχώρησης των αεροδρομίων τον Μάρτιο του 2013 και της εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία δήλωσαν «παρών» 11 σχήματα, με επτά να συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

Πηγή: tovima.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER