Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 20:06

Νέες φονικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία (βίντεο)

Κρίσιμη η νύχτα

 Στο αίμα βάφτηκε ξανά η ανατολική Ουκρανία, έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν, μετά την προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας να απελευθερώσουν κυβερνητικά κτήρια που είχαν καταλάβει ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και δύο στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» σκοτώθηκαν και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης, όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ. 

Ειδικότερα, ο Αβάκοφ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές σε μια ανατολική πόλη. 

«Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας», ανέφερε.

Πάντως, μετά τη Σλαβιάνσκ, η βία επεκτάθηκε και στο Χάρκοβο όπου σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες ρωσόφιλοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ρόπαλα έχουν περικυκλώσει το δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο να βρίσκεται μέσα στο κτήριο. 

Για βίαιες συγκρούσεις με 50 τραυματίες κάνει λόγο το ρωσικό Interfax, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Επίσης, ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένοπλοι φιλορώσοι έχουν καταλάβει αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια και στις ανατολικές πόλεις Μαριούπολη, Κραματόρσκ, Ντρούσκόβκα και Γενακίγιεβε. 

Πηγή: protothema.gr