Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 14:16

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Νότια Κορέα: καμπίνες γεμάτες πτώματα στο κουφάρι του Sewol

Γράφτηκε από την

Εξαγριωμένοι συγγενείς έδειραν αξιωματούχο της ακτοφυλακής

 Το ναυάγιο του πλοίου Sewol στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας στοιχειώνει και θα στοιχειώνει για πάντα μια ολόκληρη χώρα.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έχει φθάσει σήμερα τους 181, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. 121 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, παγιδευμένοι μέσα στο Sewol, που βυθίσθηκε το πρωί της 16ης Απριλίου. Μετέφερε 476 επιβάτες, από τους οποίους οι 352 ήταν μαθητές που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή Ένα έκτακτο του CNN προκαλεί ανατριχίλα. «Οι δύτες που ερευνούν το βυθισμένο νοτιοκορεάτικο φέρι βρήκαν καμπίνες γεμάτες πτώματα αλλά υπάρχουν εμπόδια και δε μπορούν να τα ανασύρουν», μεταδόθηκε. 

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Θεωρούνται εδώ και μέρες νεκροί και η προσπάθεια των δυτών επικεντρώνεται στο να τους ανασύρουν από το κουφάρι του Sewol ώστε οι οικογένειές τους να τους θρηνήσουν όπως πρέπει. 

Οι δύτες δίνουν μάχη με το χρόνο, αφού πέρασα απ’ όλα τ’ άλλα εμπόδια στην περιοχή του ναυαγίου πλησιάζει και καταιγίδα. 

Ήδη οι συνθήκες των ερευνών είναι δραματικές. Στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. 

Κάθε μέρα, οι δύτες ανασύρουν σχεδόν 30 πτώματα. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά. 

Του έσκισαν τα ρούχα 

Ομάδα οργισμένων γονιών, απεγνωσμένοι και απογοητευμένοι από τις αρχές, επιτέθηκε σε αξιωματούχο της ακτοφυλακής, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα.

Οι γονείς εισέβαλαν στο γραφείο του υποδιευθυντή της ακτοφυλακής στο Τζίντο, τον έσυραν προς το λιμάνι από το οποίο αναχωρούν τα πλοία με τους δύτες, έσκισαν το πουκάμισό του και τον χτύπησαν.

Οι συγγενείς τον υποχρέωσαν στη συνέχεια, όπως και τον υφυπουργό Πολεμικού Ναυτικού Λι Τζου-Γιουντζ, και τον αρχηγό της ακτοφυλακής Κιμ Σέοκ-Κιουν, να περάσουν τη νύκτα στο λιμάνι καθισμένοι καταγής.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Πηγή: newsit.gr