Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 15:51

Σε ελεύθερη πτώση η αγορά ακινήτων

Γράφτηκε από την
Σε ελεύθερη πτώση η αγορά ακινήτων

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά ακινήτων, αφού όπως υποστηρίζουν ειδικοί της αγοράς οι τιμές έχουν φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις αυτές της δεκαετίας του '80.

Συγκεκριμένα ακίνητα πωλούνται ακόμη και προς 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στα νεόδμητα τα παζάρια που μπορούν να γίνουν είναι μεγάλα.
Οι φόροι και οι επιβαρύνσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες που δηλώνουν αδυναμία να συντηρήσουν τα σπίτια τους και τα βγάζουν στο σφυρί όσο όσο. Μάλιστα, όσο περισσότερο μένει απούλητο ένα σπίτι τόσο πέφτει η τιμή του.
Μάλιστα ενδεικτικό είναι και το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ που αναφέρει πως σε πολλές περιοχές τις χώρας οι τιμές κινούνται από 10% ως και 30% κάτω από την αντικειμενική, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το ποσοστό αγγίζει και το 70%. Φυσικά με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες ειδικά σε παλαιά ακίνητα τα οποία κινούνται ακόμη και στο 30% της αντικειμενικής τους αξίας με τιμές πώλησης ακόμη και τα 10% το τετραγωνικό.
Υπάρχουν σπίτια όπως γκαρσονιέρα 25 τμ στο Παγκράτι που πωλείται προς 5.500 ευρώ η αντίστοιχο διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής με τιμή 5.000 ευρώ.
Στον Νέο κόσμο στην Αθήνα ημιυπόγεια γκαρσονιέρα πωλείται προς 6.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο σπίτι ανακαινισμένο το 2008 πωλείται στην Κυψέλη προς 4.800.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr


NEWSLETTER