Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 16:40

39χρονος καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων σε πηγάδι

Γράφτηκε από την
39χρονος καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων σε πηγάδι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι, στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι Χανίων, μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τον απεγκλωβισμό 39χρονου ομογενή από τη Ρωσία, ο οποίος, λίγο μετά τις 11 το πρωί, καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε πηγάδι.Ο 39χρονος, μαζί με άλλα τρία άτομα, βρίσκονταν μέσα στο πηγάδι, εκτελώντας εργασίες στήριξης και έχοντας τοποθετήσει σκαλωσιές.
Όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, υποχώρησε τμήμα των τοιχωμάτων του πηγαδιού με αποτέλεσμα ο 39χρονος, που βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο, να καταπλακωθεί από αυτά.
Οι άλλοι τρεις που βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο κατάφεραν να βγουν από το πηγάδι.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ και από τότε άρχισε η αγωνιώδης προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του 39χρονου ο οποίος ωστόσο δεν απαντά στα καλέσματα των διασωστών.
Η επιχείρηση εξελίσσεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι διασώστες πυροσβέστες, μπαίνοντας μέσα στο πηγάδι, πρέπει να ανασύρουν μεγάλες ποσότητες από χώματα και πέτρες, ενώ προχώρησαν και σε απάντληση του νερού που υπήρχε.
Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ό,τι διαθέσιμα μέσα υπάρχουν, ενώ μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης όλου του πηγαδιού, εξετάζεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν τσιμεντένια στεφάνια ως μέσα αντιστήριξης, έτσι ώστε με ασφάλεια για τους διασώστες, να συνεχιστεί η επιχείρηση για την απομάκρυνση των χωμάτων κάτω από τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται ο 39χρονος.
ΠΗΓΗ: www.skai.gr


NEWSLETTER