Παρασκευή, 09 Μαϊος 2014 13:06

Βενιζέλος: Δεν είπα ποτέ για αποχώρηση από την κυβέρνηση

Γράφτηκε από την

"Το δίλημμα που θέτουμε είναι η περιγραφή της πραγματικότητας, είναι το βασικό ερώτημα για όλο τον λαό. Την απάντηση τη δίνει ο λαός", δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.

 

Διευκρινίσεις και απαντήσεις για τα διλήμματα σε σχέση με τα ποσοστά της Ελιάς έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Υπογράμμισε ότι δεν έθεσε ποτέ θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι στις εκλογές θα κριθούν οι πάντες και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι η χαλαρότητα που υπάρχει ως προς την αντιμετώπιση των εκλογών, «η αίσθηση ότι μπορούμε να παίζουμε με τις εκλογές και να δούμε όλα τα πράγματα το βράδυ των εκλογών», επισημαίνοντας ότι «εφόσον όλοι περιμένουν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα και άρα κάποιοι να θέσουν θέμα αντοχής και νομιμοποίησης της κυβέρνησης, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε με ευθύτητα».

«Δεν τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης μόνο, αλλά της οικονομίας και της χώρας» είπε αναφορικά με τις εκλογές και σημείωσε πως η σταθερότητα της κυβέρνησης αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της σταθερότητας της χώρας και της οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, είπε μεταξύ άλλων, ότι ποτέ δεν μίλησε για αριθμούς και ποσοστά, αλλά για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογικών διαδικασιών, αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, «για τη γενική αίσθηση εάν θα βγει η κυβέρνηση με δύναμη και αντοχή ή αν θα περιπέσει η χώρα σε αμφισβήτηση».

«Έχει σημασία η τελική πολιτική αίσθηση της κοινωνίας» υπογράμμισε. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ποτέ δεν μίλησε για αποχώρηση από την κυβέρνηση, γιατί, όπως τόνισε, δεν είναι η κυβέρνηση κάποιων άλλων, της ΝΔ ή του κ. Σαμαρά, στην οποία το ΠΑΣΟΚ είναι συνεργάτες ή φίλοι της.

«Η κυβέρνηση υπάρχει γιατί εμείς εφαρμόζουμε μια στρατηγική στην οποία άλλοι προσχώρησαν με καθυστέρηση» «επειδή εμείς κατεβήκαμε στις εκλογές του 2012 για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών ή έστω φιλοευρωπαϊκών εθνικών δυνάμεων» είπε για να σημειώσει ότι «πολύ περισσότερο δεν υπάρχει το αστείο σενάριο της απόσυρσης υπουργών».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει θέμα υπόστασης της εθνικής στρατηγικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση αυτή στην οποία θέλαμε και άλλους, και τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν υπεύθυνος».

Περισσότερα: ethnos.gr