Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 13:27

Κουβέλης: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014

Γράφτηκε από την
Κουβέλης: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014 προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφέρεται στην ανάγκη ανασύστασης της κεντροαριστεράς και αποκλείει την συνεργασία με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Εκτιμώ ότι η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν τα μέτρα που έρχονται, θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014», αναφέρει ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, υπενθυμίζοντας πως σε μια παλιότερη δήλωσή του περί εκλογών έλεγε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Προσέθετα, μάλιστα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αναγκαία, αν επιβληθούν νέα επαχθή μέτρα. Σήμερα, βρισκόμαστε σε άλλο περιβάλλον. Άλλα μέτρα ήρθαν (με το πολυνομοσχέδιο) και άλλα προαναγγέλλονται (με το μεσοπρόθεσμο). Οι κάλπες θα αποδειχθούν μονόδρομος».

Οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας για να οδηγήσει στις σημερινές συνθήκες σε προοδευτικές εξελίξεις, σε εξελίξεις δηλαδή που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ξαναδώσουν ελπίδα στη νέα γενιά, χρειάζεται να έχει δύο προϋποθέσεις αναφέρει ο κ. Κουβέλης. «Η μία είναι προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και η δεύτερη δέσμη ρητών δεσμεύσεων ότι αυτό θα τηρηθεί. Για να υπάρξει ωστόσο κυβερνητικό πρόγραμμα απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις. Με ρωτάτε αν αυτές θα μπορούσαν να υπάρξουν με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ ευθέως όχι. Για να υπάρξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις ή να λειτουργεί, εν σχέσει με το νόμισμα της χώρας, όπως ακριβώς το εκκρεμές» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μιας κεντροαριστεράς που, όπως τόνισε, δεν μπορεί να είναι δορυφόρος κανενός. Εκτίμησε ότι «η κεντροαριστερά είναι κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα και η ανασύστασή της είναι πολιτικό καθήκον για όσους δεν αποδεχόμαστε το περιβάλλον που δημιουργεί αυτός ο άγονος νέος διπολισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που για να καθορίσει αποφασιστικά τις εξελίξεις η κεντροαριστερά, χρειάζονται καθαρές γραμμές και όχι σύγχυση. Χρειάζεται, με άλλα λόγια, σαφές μέτωπο στις συντηρητικές πολιτικές, όπως είναι αυτές που εκφράζει και προωθεί η σημερινή κυβέρνηση».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και τις τελευταίες αποκαλύψεις εκτιμώντας πως «στις Κάννες, υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν διαφανή πολιτική» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER