Κυριακή, 25 Μαϊος 2014 22:51

Φινλανδία: Αυξάνει τη δύναμή του το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα

Γράφτηκε από την
Φινλανδία: Αυξάνει τη δύναμή του το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα

Με καταμετρημένο σχεδόν το 84% των ψήφων από τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Φινλανδία, το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών εκτιμάται ότι θα κερδίσει δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από μία που είχε έως σήμερα. Συνολικά η Φινλανδία εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή με 13 βουλευτές.

 

Οι Αληθινοί Φινλανδοί συγκεντρώνουν ποσοστό 13,2%, αυξάνοντας τη δύναμή τους κατά 3,4 μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2009.

Το αντιπολιτευόμενο Κεντρώο Κόμμα και το κυβερνών συντηρητικό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού του πρωθυπουργού Γιούρκι Κατάινεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση καθώς και τα δύο συγκεντρώνουν ποσοστό λίγο πάνω από 21%. Και τα δύο κόμματα εκλέγουν από τρεις ευρωβουλευτές το καθένα, μεταξύ των οποίων αναμένεται ότι θα είναι και ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, εκλέγουν δύο ευρωβουλευτές, ωστόσο χάνουν σχεδόν 5 μονάδες και το ποσοστό τους πέφτει στο 12,6%.

Η συμμετοχή έφτασε στο 40,9%, ήταν δηλαδή ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2009.

Πηγή: skai.gr


NEWSLETTER