Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 19:26

Μεγάλο προπονητικό κέντρο ποδοσφαίρου σκέπτεται η Costa Navarino

Γράφτηκε από την

Στροφή στο ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνουν πίσω οι φημισμένες εγκαταστάσεις γκολφ που διαθέτει, σκέπτεται σύμφωνα με πληροφορίες η Costa Navarino. Πρόκειται για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου, με στόχο να προσελκύσει κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πρωτοποριακές ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν εντός του πασίγνωστου πλέον ανά τον κόσμο Resort, θα περιλαμβάνουν γήπεδα κανονικών διαστάσεων και ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις που όμοιές τους δεν θα υπάρχουν στη γηραιά ήπειρο.

Σκοπός των ιδιοκτητών του συγκροτήματος είναι η δημιουργία ενός πρότυπου προπονητικού κέντρου, που θα καλύπτει τις ανάγκες ακόμα των πιο απαιτητικών ποδοσφαιρικών κλαμπ, όπως ακριβώς συμβαίνει με το γκολφ.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, στο μέλλον να καταφθάσουν στην Πύλο ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για προετοιμασία. Γιατί μπορεί εδώ στην Ελλάδα τη χειμερινή διακοπή των πρωταθλημάτων να γίνεται μία υποτυπώδης δεύτερη προετοιμασία, όμως στο εξωτερικό δουλεύουν διαφορετικά γι’ αυτό και το δικό τους ποδόσφαιρο κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Στην Ευρώπη όλες σχεδόν οι ομάδες κάνουν μέσα στο χειμώνα μία δεύτερη ξεχωριστή προετοιμασία, η οποία δεν διαφέρει σε ένταση από την καλοκαιρινή, παρά μόνο σε διάρκεια και προφανώς στην Costa Navarino εντόπισαν εγκαίρως τα νέα... ήθη και έθιμα που καθιερώνονται πλέον στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Συνεπώς ο εικονιζόμενος Γκάρεθ Μπέιλ, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης φέτος, αποτελεί απλά το... πρόγευμα για το... κυρίως πιάτο ποδοσφαιρικών αστέρων που θα ακολουθήσει προσεχώς.

 

Κερδισμένη από το φιλόδοξο αυτό σχέδιο του φημισμένου Resort στην Πύλο θα βγει πιθανότατα και η «Μαύρη Θύελλα», καθώς ως κορυφαία ποδοσφαιρική δύναμη του νομού θα αποτελεί τον πιο προσιτό αντίπαλο για τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων με τα διεθνή κλαμπ που θα έρχονται στη Μεσσηνία για τη χειμερινή προετοιμασία τους...

Σωτήρης Παρτσαλάς

* Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Ουαλού άσου της Ρεάλ Μαδρίτης στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Διαβάστε περισσότερα εδώ