Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 20:10

"Έδινα άδεια για όπλα στους Χρυσαυγίτες, όπως έκαναν όλοι", λέει ο ψυχίατρος της ΧΑ

Παραδέχεται ότι εξέδωσε έξι πιστοποιητικά για να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ομολογεί ότι δεν τα πρωτοκόλλησε διότι, όπως λέει, δεν προορίζονταν για δικαστική χρήση και μ’ αυτόν τον τρόπο καταπολεμούσε τη γραφειοκρατία, ενώ για το ότι είπε ψέματα στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου όταν τον ρώτησαν για συγκεκριμένη περίπτωση Χρυσαυγίτη, απάντησε ότι... απλώς δεν θυμόταν. 

 

Ετσι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις κατηγορίες για πειθαρχικά παραπτώματα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για θέματα ιατρών ο ψυχίατρος και πρώην συντονιστής διευθυντής στο 4ο τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Κώστας Παρασχάκης. Ο αποκαλούμενος από τους συναδέλφους του και «Δρ Ψυχώ της Χρυσής Αυγής», στην απολογία του χαρακτήρισε τον ναζιστικό χαιρετισμό με τον οποίο χαιρετούσε και ο ίδιος «αρχαίο δωρικό», ενώ αποκάλυψε πως πλέον δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει και έτσι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε τρίμηνη αργία με πλήρη στέρηση των αποδοχών του. Το οξύμωρο είναι ότι η υπόθεση ξεχάστηκε μόλις τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και σήμερα όλα είναι μετέωρα. Η ποινή ολοκληρώθηκε, αλλά ο ψυχίατρος και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ούτε επέστρεψε στο νοσοκομείο, ούτε εκλήθη εκ νέου να επανεξεταστεί. Ετσι, τώρα λαμβάνει το 1/3 του μισθού του χωρίς να εργάζεται και η αλήθεια είναι πως αν και έχει ζητήσει επανειλημμένως να επιστρέψει, ουδείς του απαντά.

Περισσότερα στο protothema.gr