Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 22:46

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Γράφτηκε από την
Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Συμφώνησαν στην πρόταση Μητσοτάκη για την άμεση κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων αλλά αν χρειαστεί θα υπάρξει και συμπληρωματική προκήρυξη θέσεων -Ικανοποίηση Λοβέρδου για τη συμφωνία για τη διαθεσιμότητα - Για τους υπολοίπους υπαλλήλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ξεκινήσει αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα μπορούν να απολυθούν

 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οκτώ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο τη διαφωνία Μητσοτάκη - Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη μετά τη συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

«Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται - σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη» συμπληρώνει στη δήλωσή της η κυρία Βούλετψη. 

Να θυμίσουμε πως η πρώτη «μίνι κρίση» του νέου κυβερνητικού σχήματος δημιουργήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αναφορικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και μόνο ένα μέρος αυτών θα επανατοποθετηθεί. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε να υλοποιηθεί η συμφωνία που προέκυψε σε παλιότερη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάση της οποίας θα επανατοποθετηθούν 500 από τους 1136 υπαλλήλους. Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ζητoύσε την επανατοποθέτηση συνολικά 883 διοικητικών ΑΕΙ.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER