Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 13:02

Εξώδικο λιμενικών σε Βαρβιτσιώτη

Γράφτηκε από την
Εξώδικο λιμενικών σε Βαρβιτσιώτη

Ζητούν πίσω τα χρήματα που κόπηκαν από τους μισθούς τους

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών υπαλλήλων απέστειλε εξώδικο εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το οποίο ζητούν να τους δοθούν πίσω τα χρήματα από τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί τους από τον Αύγουστο του 2012 έως και σήμερα.

Στο εξώδικο ζητούν συγκεκριμένα την επιστροφή σε κάθε ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως σήμερα, της διαφοράς των αποδοχών που προκύπτει από την παράνομη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Απαιτούν ακόμη την άμεση επαναφορά από 01/08/2014 στο μισθολόγιο που ίσχυε για το προσωπικό του λιμενικού σώματος πριν την ψήφιση και σε ισχύ των ανωτέρω αντισυνταγματικών και ανίσχυρων διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην επίμαχη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα, στις αρχές του χρόνου έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr


NEWSLETTER