Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 22:09

Ποινές φυλάκισης σε αστυνομικούς για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών

Γράφτηκε από την

Αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών αφέθηκαν ελεύθεροι παρά την καταδικαστική απόφαση, ενώ συνάδελφός τους αθωώθηκε.

 

Η υπόθεση ήρθε στο φως το Δεκέμβριο του 2012, όταν αστυνομικοί κατηγορήθηκαν ότι είχαν περίεργες συναλλαγές και δοσοληψίες με εμπόρους ναρκωτικών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά 68 πολίτες, ανάμεσα στους οποίους δύο Αλβανοί, οι οποίοι ήταν αυτοί που διηύθυναν το κύκλωμα.

Στους συγκεκριμένους αλλά και σ' έναν ακόμη συμπατριώτη τους, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων μόλις τέσσερις κρίθηκαν αθώοι, ενώ οι περισσότεροι από τους λοιπούς κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Αντίθετα τώρα, οι αστυνομικοί κρίθηκαν κατά περίπτωση ένοχοι για διάφορες πράξεις.

Η μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξης οκτώ χρόνων, επιβλήθηκε στον πρώην διοικητή της δίωξης ναρκωτικών Βόλου και σε αστυνομικό του τμήματος αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, παρέμεναν προφυλακισμένοι, και ανάλογα με την περίπτωση, καταδικάστηκαν μεταξύ άλλων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά και διάθεση ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί -που υπηρετούσαν σε διάφορες υπηρεσίες του Αγρινίου και της Θεσσαλονίκης- καταδικάστηκαν για πλημμεληματικές πράξεις.

Πηγή: news247.gr