Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 18:44

Στο Ομάν φορτώθηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης στο «Noor One»

Γράφτηκε από την
Στο Ομάν φορτώθηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης στο «Noor One»

Πώς καταρρίπτεται ο ισχυρισμός των εμπλεκομένων ότι το δεξαμενόπλοιο έπιασε στην Ελευσίνα λόγω βλάβης - Οι αξιωματικοί του Λιμενικού προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιο είναι το νέο κόλπο που ετοίμαζε το καρτέλ.


Το μυστήριο του Noor One, προσπαθούν να λύσουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού προκειμένου να φωτίσουν κάθε σκοτεινή πλευρά της πολύκροτης υπόθεσης μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από το Ιράν στην Ελευσίνα. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία το πλοίο σημαίας Τόνγκο, είχε σκοπό να να κάνει επισκευές και να δέσει στο λιμάνι της Ελευσίνας ένα μήνα νωρίτερα κάτι που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι παρουσίαζε πρόβλημα στο πηδάλιο και έπρεπε εκτάκτως να ρίξει άγκυρα στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη του ναυτικού πρακτορείου B.S, με έδρα την Ελευσίνα: «Περίπου ένα μήνα πριν, ήρθαν στο πρακτορείο μου δύο άνδρες που μου συστήθηκαν ως Σταύρος και ο δεύτερος ως Γιαννουσάκης Μάκης οι οποίοι μου ζήτησαν να διερευνήσω αν υπάρχει θέση αγκυροβολίας – πλεύρισης στην περιοχή της Ελευσίνας γιατί σκέφτονταν να φέρουν ένα δεξαμενόπλοιο με το όνομα Noor One προκειμένου να το επιθεωρήσω και στη συνέχεια να προβούν σε επισκευές. Πράγματι, τους βρήκα θέση. Την 6.6.2014, κατέθεσαν στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας αίτηση για την προβλεπόμενη θέση και πλήρωσαν λιμενικά τέλη ενός μήνα. Την 7.6.2014 και περί ώρα μεσημβρινή το πλοίο κατέφθασε και έδεσε ασφαλώς στην περιοχή Βλύχα Ελευσίνας. Στο σημείο βρίσκονταν οι δύο προαναφερθέντες με εμένα και όλοι μαζί ανεβήκαμε στο πλοίο για τη διενέργεια κατόπλου του». Όπως προκύπτει από τη δικογραφία και σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής αξιωματικού του Λιμενικού: «Την καύσιμη ύλη βιομάζας πέλετ με την οποία κάλυπταν την ηρωίνη στο όχημα για να τη μεταφέρουν στην έπαυλη, την αγόρασαν από την περιοχή της Ελευσίνας...». Ακόμη από τη δικογραφία και τις καταθέσεις του πληρώματος του πλοίου προκύπτει ότι η ηρωίνη φορτώθηκε με λάντζα απο μεγάλη εταιρεία τροφοδοσίας ανοικτά του λεγόμενου «χρυσού τριγώνου» κοντά στο Ομάν μετά από εντολή που έδωσε Έλληνας, στέλεχος της συγκεκριμένης εταιρείας τροφοδοσίας.     
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού προσπαθούν να εξακριβώσουν ποια είναι τα συγκεκριμένα άτομα, ποιοι ακόμη εμπλέκονται αλλά και ποιοι είναι το νέο κόλπο που ετοίμαζε το καρτέλ μετά την επισκευή που θα έκανε το Noor One στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.
Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER