Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 12:05

Δράμα: "Κυνηγοί" μετάλλων ρήμαξαν γέφυρα του ΟΣΕ

Γράφτηκε από την

Δράστες ιδίων... "ενδιαφερόντων" και στην Ορεινή Ναυπακτία όπου οι καμπάνες από το ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων "εξαφανίστηκαν"

 

Αδιαφόρησαν πλήρως για το ενδεχόμενο να γίνουν αιτία κάποιου σοβαρού σιδηροδρομικού ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες, οι δυο «κυνηγοί» μετάλλων που ξήλωσαν πέντε μεταλλικά υποστηρίγματα από μια παλιά γέφυρα του Ο.Σ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας.

Για κακή τους τύχη, άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τους δυο δράστες ηλικίας 48 και 38 χρόνων να μεταφέρουν τα κλεμμένα μέταλλα με ένα Ι.Χ. φορτηγάκι και τους σταμάτησαν στην εθνική οδό Παρανεστίου– Δράμας. 

Τα μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε., ενώ το φορτηγάκι των δραστών κατασχέθηκε και οι ίδιοι παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας κατηγορούμενοι για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. 

Αντίθετα, κατάφεραν να διαφύγουν οι άγνωστοι «κυνηγοί» μετάλλων που δεν δίστασαν να αρπάξουν τις καμπάνες από το ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην Ορεινή Ναυπακτία, χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση. Οι ιερόσυλοι έδρασαν δυο ημέρες πριν από τη γιορτή των Αγίων Αναργύρων και η κλοπή διαπιστώθηκε όταν οι ιερείς πήγαν στο ξωκλήσι για την εορταστική ακολουθία.

Πηγή: protothema.gr