Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 12:09

Ξέσπασμα χολέρας με 35 νεκρούς στο Κονγκό

Γράφτηκε από την
Ξέσπασμα χολέρας με 35 νεκρούς στο Κονγκό

Συναγερμός, λόγω επιδημίας 

 

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κρούσματα χολέρας στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου από την περασμένη Τετάρτη έχουν αναφερθεί αρκετά κρούσματα της αρρώστιας αυτής ανέφεραν αξιωματούχοι της χώρας.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια-ανατολικά της πόλης Λουμπουμπάσι δήλωσε ο Νασόν Καμπούγια Ντοβόλε δήμαρχος της πόλης Γκόμα που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη στα ανατολικά της χώρας. Η επιδημία πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την κατανάλωση βρώμικου νερού που οι κάτοικοι προμηθεύτηκαν από τη λίμνη Ουπέμπα είπε ο ίδιος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι με συμπτώματα της νόσου έχουν εισαχθεί σε κέντρα υγείας, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν συγκλονισμένοι ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς δεν έχουν δεχτεί καμία ιατρική φροντίδα και απλώς βρίσκονται πεταμένοι στο πάτωμα των νοσοκομείων. Οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση και να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι που έχουν σημάδια της νόσου δεν θα ταξιδέψουν σε περιοχές όπου δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα χολέρας.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη χολέρα καθώς εξ αιτίας της πολυετούς εμπόλεμης κατάστασης και των ένοπλων ομάδων που συνεχίζουν να δρουν στις ανατολικές περιοχές οι βασικές υποδομές στον τομέα της υγείας είναι ανύπαρκτες. Κρούσματα χολέρας πάντως δεν είχαν αναφερθεί για περίπου ένα χρόνο και οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο αριθμός 35 νεκρών σε μόλις τρεις ημέρες είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER