Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 21:31

Βίαια επεισόδια γύρω από συνάντηση νεοναζί στη Στοκχόλμη

Γράφτηκε από την

Δύο άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια και ακόμα 15 τέθηκαν υπό κράτηση γιατί παραβίασαν το νόμο που απαγορεύει σε διαδηλωτές να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια πολιτικών πορειών. Στην προεκλογική συνάντηση των νεοναζί συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.

 

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα Σάββατο στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όταν χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την προεκλογική συγκέντρωση του νεοναζιστικού Κόμματος των Σουηδών συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Τρεις αστυνομικοί που προστάτευαν το συλλαλητήριο τραυματίστηκαν ελαφρά από αντικείμενα που εκτόξευσαν οι διαμαρτυρόμενοι. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Τουλάχιστον δύο άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια και ακόμα 15 τέθηκαν υπό κράτηση γιατί παραβίασαν το νόμο που απαγορεύει σε διαδηλωτές να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια πολιτικών πορειών.

Στην προεκλογική συνάντηση των νεοναζί συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, ενώ οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν περίπου 10.000.

Το Κόμμα των Σουηδών, γνωστό παλαιότερα ως Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο, υποστηρίζει πως μόνο άτομα με Δυτικό γενετικό και πολιτισμικό υπόβαθρο θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γίνουν σουηδοί πολίτες.

Πηγή: skai.gr