Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 11:25

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ που εκτελέσθηκε από το Ισλαμικό Κράτος έκανε επί χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή

Γράφτηκε από την
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ που εκτελέσθηκε από το Ισλαμικό Κράτος έκανε επί χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή

Ο Στίβεν Σότλοφ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Aμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίσθηκε πρόσφατα από το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή.

 

Ο Σότλοφ εργαζόταν μεταξύ άλλων για το περιοδικό "Τάιμ", την εφημερίδα "Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ" και την επιθεώρηση "Ουόρλντ Αφέρς Τζέρναλ", ενώ κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς", οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ. Αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013.

Ηταν 31 ετών. Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο. Είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς". Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων. Το Ισλαμικό Κράτος είχε προηγουμένως αποκεφαλίσει τον Τζέιμς Φόλεϊ, έναν άλλο αμερικανό δημοσιογράφο. Η τζιχαντιστική οργάνωση είχε απειλήσει τότε ότι ο Σότλοφ θα ήταν το επόμενο θύμα.

Η μητέρα του Σότλοφ είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν. Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER