Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 16:00

Εξώδικο γιατρών προς το υπουργείο Οικονομικών για την αποζημίωση βιβλιοθήκης

Γράφτηκε από την
Εξώδικο γιατρών προς το υπουργείο Οικονομικών για την αποζημίωση βιβλιοθήκης

Εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σχετικά με την αποζημίωση βιβλιοθήκης.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας με ομόφωνη απόφασή της έκρινε, ότι η αποζημίωση βιβλιοθήκης δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα, εντούτοις το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να προβεί σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Ομοσπονδίας.

Η ΟΕΝΓΕ που απειλεί με προσφυγές, σημειώνει πως «η άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ συνεπάγεται ετήσια επιβάρυνση περί τα 1000 ευρώ για κάθε γιατρό ΕΣΥ, ενώ η αναδρομική ισχύς από το 2002, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, θα οδηγήσει σε επιστροφή φόρων δεκατεσσάρων ετών».

Ταυτόχρονα, στο εξώδικο επισημαίνεται, πως έχει ζητηθεί από την ΟΕΝΓΕ δύο φορές συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Όπως αναφέρεται, έχει ξεκινήσει υποβολή προσφυγών από τις Ενώσεις Γιατρών όλης της χώρας προκειμένου, το ζήτημα να οδηγηθεί προς εκδίκαση στο ΣτΕ, αξιοποιώντας το δεδικασμένο του ειδικού μισθολογίου των δικαστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER