Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 14:59

Ακόμη πιο τσουχτερά τα πρόστιμα για τη λαθρεπιβίβαση

Γράφτηκε από την
Ακόμη πιο τσουχτερά τα πρόστιμα για τη λαθρεπιβίβαση

Προσαύξηση 500% σε όσα μείνουν απλήρωτα

 

Το πρόστιμο για την λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται ακόμη πιο τσουχτερό, μέσω προσαύξησης 500% αν μείνει απλήρωτο. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, μέσω των διατάξεων στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.

Αυτό προβλέπει ότι αν τα πρόστιμα για τη λαθρεπιβίβαση δεν πληρωθούν μέσα σε 60 ημέρες, μεταβιβάζονται στη ΔΟΥ του εκάστοτε συγκοινωνιακού φορέα και καταλογίζονται σε βάρος του παραβάτη στο πενταπλάσιο της αξίας τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα». 

Με δεδομένο ότι το πρόστιμο είναι το 60πλάσιο του εισιτηρίου, τότε κάποιος που επιβιβάστηκε δίχως αυτό καλείται να πληρώσει 72 ευρώ. Αν δεν το καταβάλει μέσα σε δύο μήνες και μεταβιβαστεί στη ΔΟΥ, τότε θα εκτιναχθεί στα 360 ευρώ. Το αντίστοιχο ισχύει για τα μειωμένα εισιτήρια (πρόστιμο 36 ευρώ, με την προσαύξηση 180), ενώ ιδιαίτερα τσουχτερό μπορεί να γίνει το πρόστιμο στις γραμμές του αεροδρομίου, καθώς με την προσαύξηση αυτό φτάνει τα 2.400 ευρώ. 

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη ότι οι αρμόδιοι για τον έλεγχο του εισιτηρίου και την επιβολή προστίμου είναι οι εντεταλμένοι ελεγκτές κομίστρου, που είναι υπάλληλοι του συγκοινωνιακού φορέα. Διάταξη όμως προβλέπει ο έλεγχος να γίνεται και από υπαλλήλους τρίτου φορέα στον οποίο έχει ανατεθεί ο έλεγχος του κομίστρου.

Πηγή: iefimerida.gr


NEWSLETTER