Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 12:10

Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν νεαρό άντρα στη Νέα Υόρκη

Γράφτηκε από την
Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν νεαρό άντρα στη Νέα Υόρκη

Το αστυνομικό τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Νέας Υόρκης διερευνά την καταγγελία που έκανε ο 23χρονος  Santiago Hernadez από το Μπρονξ, για βίαιη συμπεριφορά εναντίον του από μια ομάδα αστυνομικών που τον συνέλαβαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο δρόμο στις 18 Αυγούστου.

 Ο νεαρός άντρας έκανε την καταγγελία στο τηλεοπτικό κανάλι ABC 7 το οποίο είχε στην κατοχή του και βίντεο που δείχνει την σύλληψη του νεαρού και την κακοποίησή του από τους αστυνομικούς. Ο ίδιος εξηγεί ότι, όταν του ζητήθηκε να βάλει και τα δυο χέρια στην πλάτη, έβαλε μόνο το ένα και ρώτησε τον λόγο για τον οποίο τον συλλαμβάνουν. Τότε, όπως φαίνεται και  στο βίντεο, ένας από τους αστυνομικούς τον γρονθοκόπησε, άλλος τον κλώτσησε και κάποιος τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού.

Όταν ο δημοσιογράφος του καναλιού ρώτησε τον Hernadez γιατί αρνήθηκε να βάλει και τα δύο χέρια πίσω, στην πλάτη του, απάντησε ότι ρώτησε την γυναίκα αστυνομικό τον λόγο της σύλληψής του και υποστήριξε ότι είχε το δικαίωμα να τον μάθει.

Σύμφωνα με το ABC ο νεαρός άντρας θα κάνει  επίσημη καταγγελία για την συμπεριφορά των αστυνομικών μέσω του δικηγόρου του.

Σημειώνεται, ότι ο Hernadez  βρισκόταν για έξι χρόνια στη φυλακή όπου εξέτισε ποινή για συμμετοχή σε συμμορία, μετά την σύλληψή του σε ηλικία 14 ετών. Ο 23χρονος είχε βγει από τη φυλακή με αναστολή.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι ο 23χρονος πρόβαλε «αντίσταση κατά της αρχής» και έφερε επάνω του συνθετική μαριχουάνα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών στη Νέα Υόρκη έναντι πολιτών. Πρόσφατα βίντεο κατέγραψε ανάλογη συμπεριφορά σε μια έγκυο γυναίκα και σε έναν άντρα που ήταν ύποπτος για μη καταβολή κομίστρου στα δημόσια μεταφορικά μέσα.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER