Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 15:53

Μπουτάρης: Εχετε δει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τατουάζ και σκουλαρίκι;

Γράφτηκε από την

«Είναι υπερβολή... Δεν κάνω για Πρόεδρος της Δημοκρατίας» απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον Βήμα fm, πρόσθεσε: «Εχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ; Δεν γίνεται! Ούτε με σκουλαρίκι, διότι δεν θα το βγάλω!» ενώ στο σχόλιο του δημοσιογράφου «θα σας κατακρίνει ο Νικολόπουλος τότε;», απάντησε: «, άσε το χαμίνι αυτό τώρα...!».



Για το ενδεχόμενο ανάμειξής του στην κεντρική πολιτική σκηνή είπε:
«Κατά διαστήματα έχω διάφορες κρούσεις για να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό αποκλείεται. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός δήμαρχος. και για να είμαι καλός δήμαρχος δίνω ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι δήμαρχοι. η κίνηση (των πέντε δημάρχων της Κεντροαριστεράς) συνεχίζει, με τους «λευκούς» δημάρχους και εκτός Καμίνη-Ιωακειμίδη μετέχουν ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο δήμαρχος Χανίων, ο δήμαρχος Λαμίας και πολλοί άλλοι, διότι το σκεπτικό μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να αποκτήσει οντότητα που πραγματικά πρέπει να έχει. Διότι αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώ ότι τη δουλειά του δήμου θα έκανε καλύτερα ένας διορισμένος δήμαρχος, όπως παλιά οι νομάρχες, παρά ένας εκλεγμένος δήμαρχος».

Για την απουσία του από τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ανέφερε:
«Δεν είχα πρόσκληση όπως και πέρυσι. Προφανώς, η κεντρική διοίκηση αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεται για τέτοια πράγματα και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Είδα τον Βενιζέλο χθες, επειδή πήγα στην εκδήλωση και του είπα ότι δεν θα καθίσω, γιατί είχαμε δημαιρεσίες και έπρεπε να φύγω».

Για την καύση νεκρών και τα αποτεφρωτήρια:
«Δεν μπορεί ένας οριζόντιος νόμος να καλύπτει όλη τη χώρα. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με τον καινούργιο νόμο και την τροποποίηση που έγινε για τα αποτεφρωτήρια λέει ότι πρέπει να γίνουν είτε μέσα είτε έξω στα κοιμητήρια. Η Εκκλησία έχει αντίρρηση να γίνουν μέσα, κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αφού δεν θέλουν, εμείς θα το κάνουμε έξω. Δεν αναφέρεται καν σ' αυτό (η Εκκλησία). Το πρόβλημα δεν είναι η αποτέφρωση, διότι δογματικά δεν απαγορεύεται. Αυτό που κατάλαβα από συζητήσεις με τους ιεράρχες είναι πως το πρόβλημα είναι η εξόδιος ακολουθία. Η Εκκλησία αρνείται να ψάλλει το νεκρό, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να διώχνει πιστούς. Δεν τον φέρνει έτσι κοντά. Πιστεύω λοιπόν ότι από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, εμείς θα πάρουμε ένα χώρο -και τον έχουμε βρει ήδη- μέσα στη βιομηχανική ζώνη. Τα αέρια απόβλητα του αποτεφρωτηρίου σας διαβεβαιώ ότι είναι λιγότερα και από το τζάκι του σπιτιού μας και από εκεί και πέρα, θα καλέσουμε για να το κάνει ένας ιδιώτης, με πρόσκληση ενδιαφέροντος. Δεν πρόκειται να το κάνει ο δήμος. Δεν είναι υποχρέωση τυο δήμου να κάνει αποτεφρωτήριο, απλώς θα βγάλει την άδεια στο όνομά του και θα έλθουν οι διιώτες αν το κάνουν».
Πηγή: ethnos.gr