Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 19:34

Ακυρώνει το Πρωτοδικείο απολύσεις στην ΕΡΤ

Γράφτηκε από την
Ακυρώνει το Πρωτοδικείο απολύσεις στην ΕΡΤ

Η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή

 

Με μια απόφαση η οποία ενδέχεται να δρομολογήσει νέες εξελίξεις το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακυρώνει απολύσεις 10 εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά το ξαφνικό κλείσιμό της. Αν και η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και το δημόσιο δικαιούται να ασκήσει έφεση το δικαστήριο με την υπ΄αριθμόν 2732/14 απόφασή του κάνει δεκτές τις προσφυγές των πρώην εργαζομένων και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντας τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς. 

Μάλιστα το δικαστήριο απειλεί το δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου. 

Τον περασμένο Μάιο πάντως και το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας τους αποζημιώσεις ύψους 9.000 - 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr


NEWSLETTER