Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 09:24

Διώξεις για κακούργημα σε 6 υπαλλήλους μετά τις καταγγελίες Ψινάκη

Γράφτηκε από την
Διώξεις για κακούργημα σε 6 υπαλλήλους μετά τις καταγγελίες Ψινάκη

Αρχεία του Δήμου Μαραθώνα στην κατοχή δημοτικών υπαλλήλων βρέθηκαν ύστερα από πέντε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους, κατόπιν καταγγελίας για απώλεια από τον νέο δήμαρχο, Ηλία Ψινάκη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψινάκης είχε απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές της Νέας Μάκρης, ύστερα από καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος διαπίστωσε διαγραφή οικονομικών στοιχείων του δήμου Μαραθώνα μία ημέρα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξέταση.

Ο νέος δήμαρχος του Μαραθώνα συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, στον οποίο κατέθεσε φάκελο με όσα οι συνεργάτες του διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης διετάχθη προκαταρκτική έρευνα, για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως στα οποία εμπλέκονται έξι άτομα, από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών μετά τις καταγγελίες του κ. Ψινάκη στο διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Ωστόσο, οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και θα κληθούν αύριο να καταθέσουν στην Εισαγγελία.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER