Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 12:49

Bloomberg: Πρωταθλητές στην απαισιοδοξία οι Ελληνες

Γράφτηκε από την
Bloomberg: Πρωταθλητές στην απαισιοδοξία οι Ελληνες

Πρωταθλητές στην απαισιοδοξία αναδείχθηκαν και πάλι οι Ελληνες όπως καταδεικνύει η έρευνα του Pew Research. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg, αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός έχει και ανταγωνισμό: Τους Γάλλους!

 

Η έρευνα διεξήχθη σε 44 χώρες. Οπως αναφέρει το Bloomberg, το 53% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης τους επόμενους μήνες ενώ στη δεύτερη θέση της απαισιοδοξίας έχουν περάσει πλέον οι Γάλλοι με 48%. «Οι Γάλλοι έγιναν όσο απαισιόδοξοι είναι οι Ελληνες» σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg, που σημειώνει ως αιτία της απαισιοδοξίας την γενική απουσία προοπτικών στον τομέα της εργασίας.

Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι κακή, ενώ το ποσοστό στη Γαλλία ανέρχεται στο 88%. 

Οι πιο αισιόδοξοι είναι οι Γερμανοί που σε ποσοστό 89% θεωρούν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι καλή ενώ είναι κι αυτή που ανησυχούν λιγότερο για τον πληθωρισμό. ΟΙ Γερμανοί μοιράζονται τις πρώτες θέσεις με την Κίνα και το Βιετνάμ. 

Πηγή: tovima.gr


NEWSLETTER