Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 13:24

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ο αντιεξουσιαστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ο αντιεξουσιαστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης

Συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, για παραβίαση όρων αποφυλάκισης. Ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση της Ryan Air για Βρυξέλλες. Ήταν μαζί με τη φίλη του, δήλωσε άγνοια για τους περιοριστικούς όρους και είχε πάνω του εισιτήριο επιστροφής για 24/10.

 

Ο αντιεξουσιαστής, είχε συλληφθεί στις 20 Αυγούστου του 2008 μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. 

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα ο Γεωργιάδης μαζί με τη φίλη του, έκαναν ηλεκτρονικό τσεκ ιν και στη συνέχεια πέρασαν στην περιοχή του αεροδρομίου για επιβίβαση. Εκεί, αστυνομικοί της ασφάλειας του αεροδρομίου και της ΥΔΕΖΙ, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

'Ήρεμος και χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση τους ακολούθησε στον ειδικό χώρο κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πήγαινε σε σπίτια φίλων του στο Βέλγιο ενώ επαναλάμβανε ότι δεν είχε απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα. 

Πάνω του κουβαλούσε δύο βιβλία αναρχικού περιεχομένου και μια λίστα με βιβλία που όπως είπε του είχαν παραγγείλει φίλοι του. Ο Γεωργιάδης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας παραβίασης περιοριστικών όρων. 

Πηγή: topontiki.gr

 


NEWSLETTER