Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 19:45

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου πρόκειται να συζητηθεί η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από την άρνηση του προέδρου της Επιτροπής, Κυριάκου Βιρβιδάκη, να κάνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητηθεί η τροπολογία σε κοινή συνεδρίαση με την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά της διαδικασίας συζήτησης της τροπολογίας στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο στηλίτευσε τη «συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια διαδικαστική διαφωνία».
Ο κ. Βιρβιδάκης απέρριψε το αίτημα, καθώς και την κρίση του από την ίδια την Επιτροπή, επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποχώρησή του από την επιτροπή της Βουλής.
Η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι σε οποίο νομοσχέδιο φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και ανακουφίζει την κοινωνία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε δεν ψηφίζει (δόσεις για χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία) , είτε αποχωρεί («Κούρεμα κόκκινων δανείων»).
«Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού!», σχολίασε η κα Βούλτεψη.
Πηγή: ethnos.gr