Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Δούρου: Δεν θα συνεχίσει η Φυλή να δέχεται απορρίμματα από περιοχές εκτός Αττικής

Γράφτηκε από την
Δούρου: Δεν θα συνεχίσει η Φυλή να δέχεται απορρίμματα από περιοχές εκτός Αττικής

«Πάγο» σε σχετικό αίτημα του Δήμου Τρίπολης από την Ρένα Δούρου

 

Την πάγια θέση της νέας διοίκησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την αδυναμία της Οργανωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής, εξέφρασε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η πρόεδρος του Συνδέσμου, περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή σχετικό αίτημα του δήμου Τρίπολης.

Εκφράζοντας την ομόφωνη τοποθέτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η κ. Δούρου τόνισε: «Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι, πλέον, η Φυλή».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μετέφερε το αίτημα του δήμου για τη διάθεση Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, ενόψει της ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης δημόσιου χώρου, παραχωρημένου από το δασαρχείο, για την άμεση αντιμετώπιση της ενδιάμεσης διαχείρισης ΑΣΑ.

Πηγή: newsbeast.gr


NEWSLETTER