Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 18:27

Συγκίνηση στην Πάτρα κατά την άφιξη μελών του πληρώματος του Norman Atlantic

Γράφτηκε από την
Συγκίνηση στην Πάτρα κατά την άφιξη μελών του πληρώματος του Norman Atlantic

Συγγενείς τους περίμεναν με αγωνία και όταν άνοιξε ο καταπέλτης, έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους

 Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, την στιγμή που κατέπλευσε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Super Fast ΙΙ», μεταφέροντας διασωθέντα μέλη του πληρώματος, του «Norman Atlantic».

Συγγενείς των ναυτικών περίμεναν με αγωνία να δέσει το πλοίο και όταν άνοιξε ο καταπέλτης, έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic», ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». 

Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. 

«Λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr


NEWSLETTER