Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 19:07

Αποφυλάκιση εν όψει εκλογών ζητούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Γράφτηκε από την
Αποφυλάκιση εν όψει εκλογών ζητούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Την αίτηση προς το συμβούλιο Εφετών υπογράφουν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Ιωάννης Λαγός.


Την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητούν με αίτηση που κατέθεσαν στο συμβούλιο Εφετών οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανάμεσά τους και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.
Με την αίτησή τους ζητούν να αρθεί η κράτησή τους ενόψει και των βουλευτικών εκλογών και κάνουν λόγο για «σύστημα κλεπτοκρατίας» που «πολεμά την Χρυσή Αυγή».
Ειδικότερα, την αίτηση προς το συμβούλιο Εφετών υπογράφουν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Ιωάννης Λαγός.
Σε ανακοίνωσή του ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την στιγμή που ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, ο Αρχηγός και βουλευτές του εθνικιστικού Κόμματος της πατρίδας μας, της τρίτης πολιτικής δύναμης, βρίσκονται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα ο Αρχηγός και οι υπόλοιποι παράνομα κρατούμενοι βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν αίτηση για άρση της προσωρινής τους κράτησης. Στο σκεπτικό της αίτησης τονίζεται ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αυτών, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή όλων των βουλευτών. Και τούτο, διότι δεν νοείται διεξαγωγή προεκλογικής περιόδου με τον Αρχηγό και Βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη φυλακή! Επισημαίνεται ότι άπαντες οι αιτούντες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες».
Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER