Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 23:35

Μπαν Γκι Μουν: Νιώθω ανακούφιση για το θάνατο των δραστών στη Γαλλία

Γράφτηκε από την

«Νιώθω ανακούφιση για το γεγονός ότι αυτοί οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τις γαλλικές αρχές» δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ

 

O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν δήλωσε σήμερα ότι "νιώθει ανακούφιση" μετά την ανακοίνωση του θανάτου των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον των γραφείων της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη Γαλλία.

«Νιώθω ανακούφιση για το γεγονός ότι αυτοί οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τις γαλλικές αρχές» δήλωσε ο ίδιος στην αποστολή της Γαλλίας στα ΗΕ όπου μετέβη προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο των συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει για τα θύματα της επίθεσης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είχε τηλεφωνήσει χθες στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τον οποίο ενθάρρυνε να «δείξει κουράγιο προκειμένου να ξεπεράσει αυτήν την τραγωδία».

«Εκ μέρους του ΟΗΕ απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομακτικής επίθεσης που διαπράχθηκε εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Γάλλους πολίτες» έγραψε στα γαλλικά ο Μπαν.

«Είμαι βέβαιος ότι, ακόμα και αυτές τις σκοτεινές ημέρες, η Γαλλία θα συνεχίσει να δείχνει το δρόμο της ελευθερίας και της ανεκτικότητας» προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή: protothema.gr